Kritiek op Beau om Ferry Doedens-interview: ‘Waar was de disclaimer?’

Privé-ster Jan Uriot vindt dat RTL 4 een disclaimer in beeld moet brengen als Ferry Doedens bij Beau of Jinek praat over zijn OnlyFans-carrière. Je wil niet dat de jeugd hem als voorbeeld ziet, zegt hij.

Beau van Erven Dorens en Ferry Doedens © Beau

Ferry Doedens heeft nu twee grote interviews gegeven over zijn sjorcarrière op het ondeugende online platform OnlyFans: eentje bij Jinek en eentje bij Beau. Dankzij hem staat OnlyFans, waar je geld kunt verdienen door al je kleren uit te trekken, volop in de schijnwerpers. Zowel RTL’s Videoland als PowNed hebben er een docuserie over gemaakt.

Ferry-disclaimer

Sterjournalist Jan Uriot van de Privé vindt dat RTL hier een verantwoordelijkheid in heeft. Ferry roept nu overal dat hij zo enorm veel geld verdient door wasbakken onder te spuiten, maar je wil niet dat jongeren zijn voorbeeld volgen, aldus de showkenner. Hij vindt dat je daarom een disclaimer in beeld moet plaatsen als hij aan het woord is.

Je moet jonge kijkers waarschuwen voor de gevolgen, zegt Jan in de rubriek Wat Vindt Jan. “Hij heeft geen moord gepleegd, dus er is niet zo vreselijk veel aan de hand en iedereen moet zelf weten of hij met zijn bloten bips online wil, maar ik vind wel dat je er een soort waarschuwing aan vast moet binden.”

OnlyFans

Ferry is gaan sjorren uit geldnood. “Hij signaalt eigenlijk naar de jongere doelgroep uit, van: zit je in de financiële problemen, dan kun je snel geld verdienen met dit.”

In de mediawereld is men nog open minded, maar in kleinere gemeenschappen is dat anders, weet Jan. “Het is anders als een ander jong iemand straks een normale baan moet vinden. Ik weet niet hoe werkgevers daar dan op reageren. Die waarschuwingen moeten ook gegeven worden.”

Kritiek op Beau

Jan is kritisch op Beau van Erven Dorens, die Ferry laatst in zijn talkshow had. “Beau heeft hem vaderlijk toegesproken, maar naar mijn smaak had er een signaal in moeten zitten van: ‘Oké, jij bent dit aan het doen, maar ik wil toch iedereen waarschuwen dat je het niet moet doen.'”

“Beau heeft zelf geloof ik veertien zonen en ik kan me niet voorstellen dat hij het geweldig zou vinden als een van zijn kinderen dit gaat doen. Zo ver ging dat gesprek niet en ik vind dat het vermeld had moeten worden, net zoals bij een pakje sigaretten. Gewoon even een kleine waarschuwing erbij: ‘Leuk dat je het doet, maar het is niet voor iedereen veilig.'”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen