Francis van Broekhuizen ergert zich: ‘Alleen Beau doet het goed’

Francis van Broekhuizen ergert zich aan media die haar voornaam niet goed uitspreken. De enige die het consequent goed doet is Beau van Erven Dorens, zegt ze in een interview met Weekend.

Francis van Broekhuizen © RTL

Het lijkt op het eerste oog dat de uitspraak van Francis’ naam voor zich spreekt, maar niets is minder waar. Het gaat in vrijwel alle gevallen fout, zegt de operazangeres, die op televisie een hysterisch typetje speelt. “Het is Francis, op zijn Nederlands, met de klemtoon op de i.”

Francís

Het wordt vaak uitgesproken met de klemtoon op de a, meent Francis. “Zelfs bij De TV Kantine lukt het ze niet helemaal. Dat probeer ik wel te zeggen, maar dat blijft moeilijk voor ze.”

Nu Francis langzaam aan een BN’er is geworden gaat het mondjesmaat beter, legt ze uit. “Gelukkig gaat het steeds beter, ook bij het programma De Verraders, waar ik momenteel in te zien ben. Beau van Erven Dorens zegt mijn naam nu wel goed.”

Lesbisch

Er is één ding waar Francis zich nóg meer aan ergert dan de verkeerde uitspraak van haar naam, namelijk de kerk. Ze is lesbisch en dat is een dingetje in de rooms-katholieke kerk. “Lesbisch zijn mag wel, maar je mag het nooit praktiseren, en daar houdt het voor mij natuurlijk op, want dan ga je mensen beknotten.”

“In de kerk vind ik het zo erg dat je strenge regels hebt, maar dat de mensen die de regels maken zelf stiekem die regels verbreken. Daar krijg je toch maagzuur van. Al die misbruikschandalen zijn afschuwelijk en dat zorgt er ook voor dat mensen zich afkeren van de kerk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen