Kamerboerin onder vuur vanwege optreden bij Art Rooijakkers

Kamerboerin Caroline van der Plas ligt onder vuur omdat ze vanwege een mediaoptreden te laat was bij informateur Mariëtte Hamer. Een radio-interview met Art Rooijakkers kreeg voorrang.

Caroline van der Plas © RTL

Caroline van der Plas van de boerenpartij krijgt voor een eenmansfractie enorm veel media-aandacht. Zóveel zelfs dat informateur Mariëtte Hamer vanochtend even moest wachten tot Caroline’s radio-optreden in het BNR-programma van Art Rooijakkers voorbij was. De Kamerboerin werd om 11.30 uur verwacht, maar ze kwam pas om 11.45 uur aankakken.

Felle kritiek op Caroline

Eigenlijk wist Caroline vooraf al dat ze te laat zou komen. “Zometeen bij BNR’s Big Five, van 10 tot 11 uur. Daarna planken naar Den Haag voor gesprek met Marriët Hamer, om 11.30 uur. #HaaltZeHetOfHaaltZeHetNiet”, twitterde ze in alle vroegte.

Het kersverse Tweede Kamerlid kreeg enorm veel kritiek op die tweet. “Eerst de media, dan de informateur. Mooi inzicht in de politieke tijdsgeest”, merkte Bart op.

En Blanca: “Om 11.45 was Van der Plas nog steeds niet bij de informateur. Roepen om een nieuwe bestuurscultuur maar zelf je eigen media-optredens belangrijker vinden dan de formatie.”

Caroline legt uit

Caroline heeft nu een filmpje opgenomen om te reageren op de ontstane commotie. “Ik had laten weten dat ik van 10 tot 11 bij BNR zat en daardoor later bij mevrouw Hamer zou zijn. Nu merk ik dat daar weer veel reacties op komen en dat kan ik me ook wel voorstellen”, vertelt de politica.

Ze wilde BNR niet zomaar afzeggen. “Het gesprek met BNR stond al twee weken en daar is een lange voorbereiding aan voorafgegaan met meerdere gesprekken met redacteuren om het voor te bereiden. De afspraak met mevrouw Hamer werd vrijdagmiddag pas gemaakt. Dan is het wat mij betreft wel heel kort dag om BNR ineens af te zeggen.”

Weinig respect

Caroline had het team van Mariëtte al ingelicht dat ze wat later zou zijn. “Ik had al gezegd dat ik waarschijnlijk een kwartiertje later zou zijn. Dat was ook zo. Maar dus niet ’te laat’. Ik kom ook niet zomaar ’te laat’ binnenlopen bij mevrouw Hamer, want dat zou getuigen van weinig respect. Dit was al afgesproken en mevrouw Hamer was er al van op de hoogte.”

“Het gesprek met haar zat ook aan het eind van de rij, dus daarna had ze een lunchpauze. Er is dus helemaal geen nood aan de man en niets aan de hand. Het is denk ik een storm in een glas water. Voor de mensen die denken dat ik respectloos ben, wil ik het hier toch even uitgelegd hebben.”

Fragment

Caroline vertelde bij BNR onder meer dat ze niet in een kabinet met Mark Rutte wil:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Caroline van der Plas haar BNR-optreden moeten afzeggen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen