Koningin Máxima kiest Matthijs van Nieuwkerk voor groot tv-interview

NPO 1 brengt maandag inderdaad een groot tv-interview met koningin Máxima op de buis. Ze heeft Matthijs van Nieuwkerk gekozen voor de presentatie: ruim een uur lang gaan ze in gesprek.

Matthijs van Nieuwkerk © Olivier Thijssen

Koningin Máxima wordt aankomende maandag vijftig jaar oud en daarom werd de afgelopen maanden flink gespeculeerd over een eventueel tv-interview. Het leek er uiteindelijk op dat die er tóch niet zou gaan komen, maar Sandra Schuurhof had gisteren goed nieuws in Shownieuws: “Het zoemt dat er tóch een interview zal komen met haar.”

Matthijs interviewt Máxima

Het nieuws wordt nu bevestigd door de NOS, die het Máxima-interview maandag direct na het Achtuurjournaal gaat uitzenden. Ook de presentator is bevestigd: Matthijs van Nieuwkerk.

De NOS laat in een summier persbericht weten: “Koningin Máxima viert maandag 17 mei haar vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan ontmoet Matthijs van Nieuwkerk haar in Paleis Huis ten Bosch voor een openhartig gesprek over het leven, de liefde en het werk. De NOS zendt de ontmoeting uit op de avond van Máxima’s verjaardag.”

Geen vrouw

Koning Willem-Alexander koos een paar jaar geleden voor Wilfried de Jong als gastheer voor zijn tv-interview ter ere van zijn vijftigste verjaardag. Royaltywatchers hoopten dat Máxima voor een vrouw zou kiezen, bijvoorbeeld voor Eva Jinek of Linda de Mol, maar ook zij is voor een man gegaan.

Het koningsinterview in 2017 trok maar liefst 4,2 miljoen kijkers. Dat kunnen er nu wel eens meer gaan worden, voorspelde Story-baas Guido den Aantrekker eerder. “Ik denk dat er voor Máxima misschien nog wel meer mensen voor de buis zullen zitten dan voor Willem-Alexander destijds.”

Foto

Een foto van de tv-opnames:

Maandag op tv

Het programma ‘NOS: Máxima 50’ is op maandagavond 17 mei om 20.30 uur te zien bij de NOS op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk interviewt koningin Máxima. Een goede keuze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen