Irene Moors lijkt voor te sorteren op vertrek bij TV Kantine

Irene Moors lijkt voor te sorteren op een vertrek bij De TV Kantine. Ze vindt dat de druk van het presteren te hoog wordt en is ‘gevoelsmatig’ al iets minder bezig met de persiflagecomedy.

TV Kantine © Laura Oldenbroek

Lange tijd was De TV Kantine een project van Carlo Boszhard en Irene Moors, maar door de jaren heen is Irene steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Tegenwoordig werkt Carlo meer en meer samen met andere actrices zoals Elise Schaap en Ilse Warringa. Daar heeft Irene helemaal geen moeite mee, laat ze blijken op Radio 10.

Druk op Irene

Irene is niet jaloers op die andere actrices. “Het is uitgebreid en dat is wel heel fijn, met name voor mij. Het niveau werd steeds maar hoger en meer… Ik vind sommige dingen heel leuk om te doen, maar op een gegeven moment ligt er zo veel druk op dat ik het met véél liefde overgeef aan Elise Schaap en Ilse Warringa, die fantastische rollen hebben gespeeld.”

Hoe lang gaat het programma nog door? “Ik denk dat De TV Kantine op zich onbeperkt houdbaar is. Er zal altijd wel iets van tv of beeld zijn dat kan worden gepersifleerd. Maar of Carlo en ik er voor altijd in zitten is een tweede. Carlo en Herald gaan het voor altijd maken, maar in beeld zal het zomaar eens zonder kunnen zijn.”

Vertrekt Irene?

Radio 10-presentator Lex Gaarthuis daarop: “Ik hoor dat jij er al iets meer mee bezig bent.”

Irene: “Nou, gevoelsmatig misschien. Ik maak wel ook hier met liefde wat meer ruimte, ja. Ik kan toch niet meer Famke Louise staan nadoen? Dat kan toch niet? Ja, als ik mezelf belachelijk wil maken. Ik heb dat postuur niet, ik krijg dat niet voor elkaar. Dat nieuwe, jonge talent… Laat lekker andere mensen dat doen.”

Jaartje overslaan

Lex: “Hoe lang geef je het nog? Twee jaar?”

Irene: “Nee, ik geef het helemaal niks. We zien het wel. Het is net achter de rug en misschien wordt het wel een jaartje overgeslagen. Ik weet het niet. Nu is iedereen weer blij dat het klaar is.”

Duo met Carlo

Als Irene vertrekt bij De TV Kantine, is het duoschap met Carlo dan definitief verleden tijd? “We denken nog wel steeds dat er iets moet zijn voordat we ons pensioen ingaan, maar daar zijn we nog niet uit. Bovendien is Carlo lekker aan het shinen nu in alle RTL-shows die hij mag doen.”

“Als hij weer wat meer rust heeft, gaan we er misschien weer over nadenken. En als het niet gebeurt: so be it.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen