Frans Bauer zou nooit doen wat Marco Borsato heeft gedaan

Frans Bauer zou bij zijn vrouw Mariska nooit zoiets uithalen als wat Marco Borsato bij zijn Leontine heeft geflikt. “Ik vind normen en waarden heel belangrijk”, sneert de volkszanger in de Playboy.

Frans Bauer en Marco Borsato © RTL

Het moet wel heel raar lopen als Frans Bauer zich op een dag bij het kamp van Marco Borsato, André Hazes jr. en Humberto Tan mag voegen. Zelf ziet hij dat totáál niet gebeuren. Hij is zijn Mariska trouw tot het einde en zou niet achter haar rug om met respectievelijk een pianomeisje, een dronken Boulevard-ster of een journaallezeres in bed belanden.

Normen en waarden

Als Frans door de Playboy wordt gevraagd naar de affaires van Marco, zegt hij: “Vooropgesteld: ik vind normen en waarden heel belangrijk. En dat geldt al helemaal binnen een relatie. Maris en ik zijn trouw aan elkaar.”

Hij zal haar nóóit bedonderen. “We hebben de gelofte van trouw aan elkaar afgelegd toen we trouwden. Dat is zoiets waardevols dat ik het vanzelfsprekend vind dat je je daaraan dient te houden.”

Niet Marco achterna

Frans gaat dus niet Marco en zijn imagoprobleem achterna. “Klopt, ik ben daar heel ouderwets in. Maar ik zeg ook altijd: je kunt nooit in andermans keuken kijken. Of het nou gaat om Marco of om de groenteboer om de hoek, je kunt van buiten over iemands privéleven nooit een goed oordeel vellen.”

Hij wil inhoudelijk dan ook niets kwijt over de affaires van Marco. “Je kunt namelijk nooit weten of iemand echt gelukkig is, je weet nooit wat zich afspeelt achter iemands voordeur.”

Imago

Nee, met het imago van Frans zit het wel goed. Hij gaat daar ook verstandig mee om. Zo zal hij ook nooit zeggen wat zijn politieke voorkeur is. “Ik heb niet gestemd. Ik zat toen in het buitenland. Maar ook al had ik gestemd, dan had ik je nog nooit verteld wat het was geworden.”

Hij wil een ‘verbindende volkszanger’ zijn en zal dus niet net als Gerard Joling allemaal islamkritische gaan roepen. “Het laatste waarop ik zit te wachten is dat Frans Bauer aan een bepaalde politieke club wordt gelinkt.”

Frans Duijts

Tot slot zit ook een Frans Duijtsje er niet in. Deze collega-volkszanger heeft totaal geen benul wat er onder zijn doelgroep leeft en rijdt nu rond in een verschrikkelijke patserbak die tonnen heeft gekost.

“Ik heb heel weinig met auto’s. En al helemaal niks met snelle sportwagens. Een auto moet veilig zijn en comfortabel rijden”, zegt Frans Bauer. “Een bepaald merk of hoeveel pk’s in de motor zitten… boeit me niet zo veel.”

Playboy

Het lange Playboy-interview met Frans Bauer kunt u lezen via Blendle of deels via de Playboy-site. De laatste editie van het tijdschrift kunt u hier kopen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u leuker, Frans Bauer of Marco Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen