Maarten van Rossem verklaart waarom ‘alles van John de Mol flopt’

Maarten van Rossem is niet onder de indruk van de programma’s die tv-miljardair John de Mol maakt. Hij vindt het naar eigen zeggen niet gek dat ‘al zijn programma’s floppen’, sneert hij in de VARAgids.

Maarten van Rossem Foto: Manon van der Zwaal

Het feit dat zijn programma Hier Zijn De Van Rossems zo goed scoort bewijst dat de tv-kijker niet zit te wachten op gepolijst tv-amusement, zegt Maarten. “Het wordt geweldig goed bekeken inderdaad, wat toch verrassend is, als je het hebt over een programma met drie slordig uitziende bejaarden.”

‘Mislukkeling’ John

Uiteindelijk draait het volgens Maarten om authenticiteit. “Ik denk inderdaad dat die populariteit te maken heeft met de chemie tussen ons drieën, die vaak een licht negatief karakter heeft”, zegt hij. “En voor de rest heeft het natuurlijk wel inhoud.”

Dan over de machtige Talpa-baas: “Ik zeg altijd: waarom mislukken toch al die programma’s van John de Mol, afgezien van die afschuwelijke zangwedstrijden? Dat is omdat de inhoud vaak ontbreekt. Die programma’s gaan eigenlijk nergens over, en wij doen misschien wel raar, maar uiteindelijk gaat het wel ergens over, namelijk over cultuur.”

Coronatelevisie

Maarten en John hebben in elk geval één overeenkomst: ze zijn allebei bejaard en zijn tijdens de coronacrisis toch door blijven werken. “Dat is een van de merkwaardigste dingen van de tv-industrie, geen enkel tv-programma is vanwege corona niet doorgegaan. Terwijl mijn zuster toch een heel kwetsbaar type is.”

Toch nam Maarten op televisie wel een hap van zijn zusters koek. “Zou je daar ook corona van kunnen krijgen, denk je? Maar goed, als mijn zus corona zou hebben, zou ze na een half uur al dood zijn geweest. Maar ik geef het toe, daar heb ik totaal niet over nagedacht toen ik die hap nam.”

VARAgids

Het VARAgids-interview met Maarten van Rossem kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van de uitspraken van Maarten van Rossem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen