D66’er Sidney Smeets afgeslacht in VI: ‘Grote viespeuk en rare vent’

Het in opspraak geraakte D66-Kamerlid Sidney Smeets is vanochtend behoorlijk door de mangel gehaald in de radioshow Veronica Inside. Hij werd er een ‘gore viespeuk’ en een ‘rare vent’ genoemd.

Rick Romijn en Sidney Smeets © Radio Veronica, NPO

Sidney Smeets is het middelpunt van een MeToo-affaire, die momenteel wordt onderzocht door D66. Het nieuws werd vanochtend besproken in het programma op Radio Veronica. “Ja, het gaat hier over ped*filie, hè?”, merkte nieuwslezeres Florentien van der Meulen op. Sidekick Niels van Baarlen: “Ja, het gaat over die kerel die jonge jochies ehhh…”

Heel rare vent

Het was altijd al een vreselijke vent, vindt sidekick Rick Romijn. “Ik volgde hem al op Twitter en dat is een zeer controversiële man. Als jij zegt: ‘Het is mooi weer!’, dan zegt hij: ‘Hoe kom je erbij kl*otzak?’ Weet je wel. En als je zegt: ‘Het regent’, dan zegt hij: ‘Helemaal niet, het is mooi weer!’ Een heel rare vent is het. Hij was advocaat van de praktijk van Spong. Maar ja, die heeft gewoon heel rare dingen met jongens gedaan.”

Niels: “Als het klopt.” Rick: “Nou, dat klopt honderd procent.” Niels: “Is het bewezen?” Rick: “Ja, er zijn allemaal screenshots.”

Grote viespeuk

Het blijft niet bij Sidney alleen. Niels: “Er is ondertussen in dezelfde reeks ook een gozer van de NOS bij getrokken. Die moest verslaggeving doen bij de jongere kant van de NOS en is daar ook op zijn vingers getikt omdat hij avances maakte. Zelfs de directies van die scholen hebben gezegd: ‘We willen je er niet meer bij hebben, want we krijgen klachten over je.'”

Wat is fouter: Bilal Wahib die een jongetje zijn geslachtsdeel uit de broek praatte of de gedragingen van deze twee heren? Het zijn allemaal goorlappen, vindt Niels. “Een volwassen iemand die richting een kind iets doet, dat is allemaal net zo erg en zijn net zulke grote viespeuken.”

Ped*filie

Florentien: “Ik vind ped*filie erger dan iemand uit de tent lokken.”

Rick: “Die Bilal werd gelijk helemaal bij zijn enkels afgezaagd en hierbij wordt gezegd: ‘We gaan het onderzoeken’, en de NOS zegt: ‘Het heeft onze aandacht.'”

Wilfred geeft mening

Presentator Wilfred Genee: “Sidney Smeets is de afgelopen jaren overal voor op de barricaden gegaan. Ik herinner me ook hoe hij ons programma onafgebroken homofoob noemde en racistisch en ‘haal het van de buis’. Dat soort dingen allemaal. Ik vind het prima als je zo’n voorvechter bent, maar als dan zelf blijkt dat je zulk gedrag eventueel hebt vertoond, dan is het wel dubbel.”

Niels: “Het zijn harde schreeuwers die de focus van zichzelf af willen halen en naar een ander wijzen.”

Wilfred: “Ja, dat is wel apart.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen