Angela de Jong waarschuwt SBS 6 voor Johnny de Mol: ‘Slecht imago’

Angela de Jong raadt SBS 6 ten zeerste af om Johnny de Mol een dagelijkse talkshow te geven, zoals het plan is. “Hij heeft een behoorlijk imagoprobleem”, aldus de beruchte opiniediva van het AD.

Johnny de Mol en Angela de Jong © Beau

SBS 6-eigenaar John de Mol is van plan om zijn eigen zoon naar voren te schuiven om de concurrentie aan te gaan met Op1 op NPO 1 en Beau en Jinek op RTL 4. “Johnny de Mol krijgt mogelijk een dagelijkse talkshow bij SBS 6. De televisiemaker werkt onder supervisie van Jeoren Pauw aan een zogenoemde daily”, meldde Shownieuws vorige week.

Imagoprobleem

Als presentator van een dagelijkse talkshow druk je een flinke stempel op een tv-zender en in die zin is het niet zo handig om Johnny naar voren te schuiven, meent Angela de Jong. Ze wijst erop dat Johnny door zijn ex is beschuldigd van mishandeling en een poging tot doodslag.

Angela ziet het niet zitten, zegt ze in de mediapodcast van het AD. “Ik vraag me een beetje af wat ze kunnen toevoegen aan wat er nu is. Ik denk ook dat je aan de kijkcijfers van Johnny’s laatste programma ziet dat hij een behoorlijk imagoprobleem heeft.”

Meesterinterviewer

Buiten het imagoprobleem om, is het sowieso een vreemde keuze, vindt Angela. “Hij staat nou ook niet bekend als de meest briljante nieuwsinterviewer of iemand die heel erg bezig is met het dagelijkse nieuws, dus ik vind het een zeer opmerkelijke keuze.”

“Daar wil ik wel bij zeggen dat als ze het serieus nemen en Jeroen Pauw ervoor hebben ingeschakeld, ik het wel een heel goede zet vindt.”

Pijnlijk voor Genee

Als Johnny de late-night-ster wordt van SBS 6, dan is dat behoorlijk pijnlijk voor één collega in het bijzonder, zegt Angela’s collega Marcus den Blanken. “Het is best wel pijnlijk als hij dat krijgt en niet Wilfred Genee.”

Angela: “En ook best wel pijnlijk omdat Gordon en Patty iets zouden gaan doen.”

Podcast

De mediapodcast van het AD:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Angela gelijk? Is een talkshow voor Johnny de Mol een slecht idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen