Gerard Joling: ‘Gordon schold onder invloed hele cameraploeg verrot’

Gerard Joling begrijpt achteraf pas waarom Gordon zich tijdens tv-opnames soms zo raar gedroeg. Nadat Goor zijn drank- en cocaïneverslaving onthulde, vielen er voor Geer veel dingen op zijn plek.

Gerard Joling en Gordon © YouTube, NPO

Tijdens de opnames van de televisieklassieker Joling & Gordon Over De Vloer heeft Gerard erg veel pret gehad, maar er waren ook rare momenten, zegt hij. “Ik denk dat mensen ook wel eens vergeten – en dat wist ik in het begin helemaal niet – dat hij heel vaak onder invloed was”, vertelt de entertainer in de Shownieuws-serie Op De Gevoelige Plaat.

Gordon scheldt ploeg verrot

Gordon gedroeg zich vreemd, legt Gerard uit. “Ik dacht wel eens: jeetje, hij kan ineens zomaar huilen in een dierentuin of in een keer een hele cameraploeg verrot schelden. Dan dacht ik: wat is dit joh? Dat had ik eerst helemaal niet door. Later begreep ik – en dat heeft hij zelf natuurlijk ook gezegd – dat hij een verslaving had en cocaïne en drank gebruikte.”

Zelf onthulde Gerard gisteren nog dat hij Nance Coolen wel eens helemaal verrot heeft gescholden. Lag dat dan aan zijn vermeende alcoholmisbruik, waar Gordon hem van beschuldigt? “Ik drink zelf ook wel eens een pittig borreltje, maar ik geloof niet dat ik verslaafd ben.”

Jaloers op Gerard

Aan de tv-samenwerking met Gordon heeft Gerard een nare bijsmaak overgehouden. “Er was altijd strijd en als ik ergens in zit, dan moest hij er ook in. Als het programma begon, begon hij altijd als eerste. Er was altijd een soort strijd. Ik heb altijd gemerkt dat hij een soort van jaloers is geweest.”

Dat hoeft hij helemaal niet te zijn, aldus Gerard. “Ten eerste is hij acht jaar jonger en ten tweede heeft hij ook een mooi carrière, dus waar maak je je druk om? Maar ik had er op een gegeven moment geen zin meer in.”

Vervolg op Over De Vloer?

Komt er ooit een vervolg op Joling & Gordon Over De Vloer? “Ik durf dat niet te zeggen. Waarom zou ik het doen? Het is wel weer een stuk onrust wat ik dan op zoek en daar heb ik geen zin meer in.”

De leugens in Gordons biografie spelen daar ook een rol in. “Er zaten natuurlijk echt onwaarheden in en dat vond ik ontzettend jammer. Dat bleek ook wel, want hij heeft wel acht rechtszaken gehad met mensen die vonden dat er allemaal leugens in het boek stonden. Van Erik de Zwart tot zijn familie. Hij heeft dat recht moeten zetten. Ik heb het zo gelaten, ik vond het goed zo. Het zegt meer over hem denk ik dan over mij.”

Klaar mee

Nee, eigenlijk is Gerard er wel klaar mee. “Ik haat niemand en ben ook niet boos, maar dat hij soms zo furieus kan reageren… Niet alleen op mij, maar ook op andere mensen. Of het nou een Edison is, een hondje is, een collega is… Dan denk ik: hou eens lekker je mond een tijdje. Geniet van je succes.”

Op De Gevoelige Plaat

De Shownieuws-serie Op De Gevoelige Plaat met gastheer William Rutten kunt u hier of onderstaand terugzien.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u een revival van Joling & Gordon over de vloer leuk vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen