Ferry Doedens leest moeder de les: ‘Zeg dit niet op televisie!’

Ferry Doedens kibbelde gisteren met zijn moeder in de tweede aflevering van Socials, S&ks en Centen op NPO 3. Hij vindt het niet leuk als ze zijn OnlyFans-carrière voor de camera ‘vreselijk’ noemt.

Ferry Doedens en moeder © PowNed

De 30-jarige Ferry heeft zijn carrière als acteur ingeruild voor het verkopen van zijn lichaam op OnlyFans. Het is natuurlijk triest om te horen als je kind zijn carrière weggooit om zichzelf gek te sjorren op het internet, maar Ferry deed aan de talkshowtafel van Eva Jinek net alsof zijn moeder er geen enkele moeite mee had.

Ferry boos op moeder

Door die uitspraken werd moeder Annie, die overigens erg lief en zorgzaam overkomt, weggezet als een slechte moeder. In werkelijkheid was ze echter helemáál niet zo blij met Ferry’s carrièremove, vertelde ze gisteren in Socials, S&ks en Centen van omroep PowNed.

Moeder Annie werd op Tweede Kerstdag ingelicht door haar zoon. “Ja, vreselijk. Ik vond het zó erg”, zegt ze. Daarop reageert Ferry zwaar geprikkeld: “Zullen we dat vreselijk er heel even uit halen? Dankje. Iets dichterbij alsjeblieft. Voor het shot.”

‘Jij bepaalt niet wat ik zeg’

Annie reageert verbaasd. “Dus ik mag niet vreselijk zeggen?” Ferry daarop: “Zeg dan: ‘Ik vond het wel even wennen.’ Niet vreselijk. Dat wil ik er niet in.”

Daar is Annie niet van gediend. “Dat wil ik niet. Dat jij mij de woorden in mijn mond wil leggen wat ik moet zeggen.”

Ferry: “Dat is omdat ik het er niet mee eens ben.”

Annie: “Nee, oké, maar ik ben het met sommige dingen van jou ook niet eens, maar dat wil je dan liever niet horen. Het is niet echt kritiek, maar opbouwende kritiek, omdat ik dan zeg: ‘Dit had je beter zo kunnen doen of zo.'”

Dagenlang beroerd

De moeder van Ferry was dagenlang beroerd over het nieuws. “Nee, ik vond het niet fijn om te horen. Ik ben er ook echt wel dagen beroerd van geweest. Dat mag je echt wel wezen. Ik vond het echt niet fijn. Ja, het is totaal een andere wereld en ik dacht gelijk: o jé, daar gaat zijn carrière. Goede Tijden was toch echt jouw leven. Het was twaalf jaar van je leven. Ik zag het helemaal instorten voor jou.”

Ferry: “Wat deden de reacties van vrienden en vriendinnen met jou?”

Annie: “Ja, dat is niet fijn. Het is niet fijn. Kijk, bij Jinek kwam het zo naar voren alsof ik het gelijk omarmde. Dat was natuurlijk niet zo. Maar ja, ik zag gelijk ook weer die naam achter jouw naam staan, en dan denk ik: dat wordt zijn hele leven weer opgerakeld. Dat jij daar nu inkomen uit hebt is natuurlijk goed, maar ik heb toen gezegd: ‘Het is al gebeurd en maak er dan ook maar het beste van.'”

Publieke domein

Ferry praatte in de tweede aflevering ook nog met een of andere psycholoog. Hij klaagde tegen haar dat hij het lastig vindt dat er zo over hem geschreven wordt. De gevallen soapacteur vreest bovendien nu al voor de headlines als zijn OnlyFans-carrière straks flopt.

Daarop wees ze hem terecht: “Als je rust wil, moet je uit het publieke domein stappen.”

“Misschien doe ik dat ook wel over een tijdje”, aldus Ferry. Dan lachend: “Maar ja, dat kan ik ook weer niet denk ik. Ik weet het niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar ziet u Ferry Doedens liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen