BN’ers sparen gewelddadige Lil’ Kleine: ‘Wegkijken is goedkeuren’

Lil’ Kleine wordt behoorlijk gespaard na de vermeende mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes, waarvoor hij een nacht in de Spaanse cel belandde. “Wegkijken is goedkeuren”, zegt Olcay Gulsen.

Jaimie Vaes en Lil' Kleine © Instagram

Olcay Gulsen is zo’n beetje de enige BN’er die zich durft uit te spreken in deze zaak. Zij heeft een programma over huiselijk geweld gemaakt en ziet geen reden om terughoudend te zijn. “Lieve Jamie, kies voor jezelf en je zoontje. Je bent zo’n prachtige, sterke vrouw”, zegt ze. En dan: “Wegkijken is goedkeuren.”

Mishandeling

Volkskrant-columniste Emma Curvers ziet daarin een duidelijke boodschap aan andere BN’ers. “Kijk, Olcay Gulsen heeft een dringend berichtje aan alle BN’ers: wegkijken is goedkeuren. Graag een onsje meer verontwaardiging guys of is jullie plekje op de lijst in gevaar?”

Het stoort Emma enorm dat de media zo mild schrijven over de vermeende mishandeling. Het wordt vaak ‘een ruzie’ genoemd of ‘een incident’. “Een ruzie impliceert twee schuldigen, maar we weten maar van één iemand dat ze is geslagen, tot die tijd past dus ‘vermeende mishandeling’.”

Gedownplayed

Het wordt allemaal enorm gedownplayed in de media, vindt Emma. Ze wijst erop dat veel vrouwen überhaupt niet praten over huiselijk geweld en dat Jaimie juist steun verdient. “Er zijn mensen die eindeloos denken: een privékwestie, ik oordeel niet. Ruzie is privé. Mishandeling niet.”

Lil’ Kleine wordt altijd maar gespaard, stelt ze. “Een blik op Kleines geschiedenis leert dat eerder wangedrag juist is gedownplayed door media en zijn label. Bedenk ook: we komen meestal niets te weten, vaak doen partners geen aangifte van huiselijk geweld. Daarom verwacht ik van journalisten meer actie dan ‘we zien wel wat de rechter zegt’.”

Cashcow

De manager van Lil’ Kleine (Nathan Moszkowicz, de zoon van) en zijn platenlabel (TopNotch) hebben zijn handen nog niet van hem afgetrokken. “Het jongetje is natuurlijk een enorme cashcow voor iedereen en ook voor managers die meestal op percentagebasis werken”, aldus Privé-baas Evert Santegoeds.

Voor Nathan Moszkowicz is het ook van belang dat hij lekker geld kan blijven verdienen. “Zolang er niet heel veel details naar buiten komen, denken ze: als we ons stil houden, zal de storm wel overwaaien.”

Tweet

De tweet van Emma:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen