‘Waarom gaat koning Willem-Alexander niet naar Nieuwsuur?’

Als koning Willem-Alexander lef heeft, dan laat hij zich een keer interviewen door een programma als Nieuwsuur. Dat zegt de republikeinse opiniemaker Marcel van Roosmalen in gesprek met de LINDA.

Koning Willem-Alexander © RVD - Paul Tolenaar

Het stoort Marcel van Roosmalen mateloos dat de koninklijke hoogheden continu zo halfzacht worden geïnterviewd op televisie. Hij daagt het staatshoofd van Nederland uit om een keertje op de tv-slachtbank van Mariëlle Tweebeeke te gaan liggen. “Ik ergerde me als kind al aan de prinsjes”, briest hij.

Geen fan van de koning

Marcel is totaal geen fan van de koning. “We zijn ongeveer van dezelfde leeftijd en ik snapte toen al niet waarom zij méér waren dan wij. Beatrix was als koningin nog enigszins te accepteren, maar met Willem-Alexander besteeg een dommere versie van jezelf de troon. Dat is me van een léégheid.”

Willem-Alexander vreet helemaal niets relevants uit, meent Marcel. “Je komt ergens binnen, zegt dat de koffie lekker smaakt, stelt een paar onzinnige vragen, er wordt een verschrikkelijk lied gezongen, een lelijk cadeau aangeboden en je gaat door naar de volgende. Nou, dat lijkt me een baan die wij allemaal wel aankunnen.”

Koning naar Nieuwsuur?

En koningin Máxima dan? “Máxima is vast een aardige vrouw, maar zij praat dankzij haar huwelijk wereldwijd over microkrediet, terwijl ze hier in de grootste paleizen woont. De Oranjes zijn stinkend rijk, maar willen altijd alleen maar méér.”

En dan: “Wat ik misschien nog ergerlijker vind, is dat iedereen voor ze knipmest. Zelfs onze beste journalisten. Waarom wordt de koning niet een keer geïnterviewd zoals ze dat in Nieuwsuur met politici doen? En hem dan ook confronteren met een paar ontevreden onderdanen. Maar nee, hij wordt altijd weer in bescherming genomen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen