Angela de Jong vindt Talitha Muusse een verschrikkelijke millennial

Angela de Jong vindt Talitha Muusse een verschrikkelijk millennialkind. “Ze belichaamt precies elk vooroordeel dat ik heb over die generatie”, briest ze in haar nieuwste afslachtcolumn in het AD.

Angela de Jong en Talitha Muusse © RTL, Wessel de Groot

Talitha Muusse heeft in de mediapodcast van Alexander Klöpping keihard uitgehaald naar Op1, dat ze begin dit jaar op zondagen presenteerde met Sven Kockelmann. Ze vertrok bij het programma omdat de hoofdredactie niet blij was met haar activistische houding en nu roept ze dat Op1 veel te veel op de schoot zit bij de politiek.

Verwend millennialkind

Angela heeft al die uitspraken van Talitha eens zitten beluisteren en komt tot de conclusie dat het gewoon een verwend millennialkind is. Ze wordt echt dóódmoe van die generatie. “Ze hebben amper iets gezien en gedaan, maar pretenderen exact te weten hoe de wereld in elkaar zit en als ze falen is het altijd de schuld van een ander.”

Zo stelt Talitha onder meer dat ze geen kritische vragen kon stellen aan Ab Osterhaus omdat Op1 geen onderzoeksredactie heeft. “Goh, toch gek dat Sven Kockelmann met dat laatste opmerkelijk weinig moeite had. Maar wellicht las die zich gewoon goed in.”

72.000 euro

Dat is namelijk wat écht goede presentatoren doen, aldus Angela. “En het lijkt me eerlijk gezegd ook dat je, zoals Talitha, maar één uitzending per week hoeft te doen voor een salaris van 72.000 euro per jaar (wat meer is dan de gemiddelde tv-redacteur verdient) daar ook best tijd voor hebt.”

Maar goed, daar is ze als millennial weer te lui voor, briest Angela. “Ze belichaamt precies elk vooroordeel dat ik heb over die generatie.”

‘Schaam je, Op1!’

De top van Op1 moet zich echt enorm schamen voor het binnenhalen van Talitha, vindt Angela. Haar relaas in de podcast maakt volgens de opiniediva pijnlijk duidelijk dat je als talkshowhost toch echt wel wat ervaring nodig hebt.

“En niet de afweging of iemand handig in een of ander diversiteitshokje past om bepaalde quota te halen of een leuk koppie en een vlotte babbel heeft.”

De complete afslachting van Talitha kunt u lezen in het AD.

Fragment

De uitspraken van Talitha:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Angela of team-Talitha?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen