Angela de Jong hakt knoop door: wordt ze hoofdredacteur van het AD?

Angela de Jong reageert op alle speculaties over het hoofdredacteurschap van het AD. Treedt ze in de voetsporen van haar baas Hans Nijenhuis, die een stapje terugdoet? De opiniediva laat van zich horen.

Angela de Jong © RTL

Hans Nijenhuis is zichzelf al de hele week op de borst aan het kloppen nu naar buiten is gekomen dat hij opstapt als hoofdredacteur van het AD. De mensen zijn echter meer bezig met zijn opvolging: gaat krantendiva Angela de Jong zijn plek innemen? Het lijkt er niet op.

Niet het juiste moment

Waar Angela er eerder nog erg enthousiast over was, denkt ze daar inmiddels anders over. “Die vraag is me de afgelopen dagen enorm veel gesteld. Dat komt natuurlijk omdat Op1 heel handig geknipt heeft in dat filmpje met Mark Koster. Ik krijg allemaal appjes van mensen uit het vak en collega’s. Het zijn altijd collega’s die ermee bezig zijn en nooit de mensen op straat”, zegt ze in de AD-mediapodcast.

Het is niet het juiste moment, vindt Angela. “Het lijkt me heel leuk als ik aan het eind van mijn carrière ben. Ik weet oprecht niet of het een heel leuke baan is en ik denk als ik heel eerlijk ben dat ik er niet diplomatiek genoeg voor ben. Dat durf ik na 45 jaar toch wel toe te geven: die kwaliteit heb ik niet zo.”

Angela blijft opiniediva

Angela vindt het veel leuker om gewoon opiniediva te blijven. “Ik denk oprecht dat wat ik nu doe een veel leukere baan is dan hier de vergaderingen leiden, alle brandjes blussen, alle sh*t van collega’s opruimen en mailtjes van lezers te beantwoorden.”

Sluit ze het ook uit voor de toekomst? Nee, dat niet. “Aan het eind van mijn carrière wil ik er eens over nadenken.”

Hans raadt Angela af

Hans denkt ook dat Angela geen goede keuze is. “Ik had Angela aan de telefoon en toen zei ik: ‘Weet jij wie Cristiano Ronaldo is?’ Ze zei: ‘Natuurlijk weet ik dat.’ Ik zei: ‘En weet jij wie de trainer van Cristiano Ronaldo is?’ Toen zei ze: ‘Nee.’ Toen zei ik: ‘Nou, dat is het antwoord op de vraag of je dit zou moeten doen'”, zei hij deze week bij Beau.

Ze moet haar positie niet verkwanselen, vindt Hans. “Zij is nu zó goed en zó nuttig dat het eigenlijk een degradatie is als ze hoofdredacteur wordt. Een hoofdredacteur geeft mensen ruimte om te gloreren. Een trainer stelt het elftal op, maar het gaat om die spelers en zij is een wereldspeler.”

Geschikte kandidaat

Er wordt nu volop gezocht naar een geschikte kandidaat. Wanneer is er meer duidelijkheid? “Dat duurt ongeveer een maand en het zijn twee mensen van de redactie en twee mensen van de directie die een profielschets gaan maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de hoofdredacteur van het AD een vrouw moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen