Aran Bade bewijst: coronabubbel Songfestival is wassen neus

De Songfestival-coronabubbel is een wassen neus. RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade stond gisteren gewoon aan de desk van de showrubriek, terwijl hij dagelijks dichtbij de kandidaten komt.

Aran Bade © RTL Boulevard

Het is de bedoeling dat alle kandidaten die meedoen aan het Eurovisie Songfestival én hun teams de komende weken in een zogeheten ‘coronabubbel’ zitten in Rotterdam, zodat er geen kans is op het oplopen van het coronavirus. Het lijkt echter een behoorlijke symboolmaatregel: verslaggevers kunnen gewoon in- en uitrennen.

Aran niet in bubbel

Aran Bade komt als verslaggever van RTL Boulevard dagelijks dichtbij de inzendingen – op sommige momenten zonder anderhalve meter afstand te houden – maar is géén onderdeel van de strikte bubbel. Het wekte gisteren verbazing op bij Boulevard-presentatrice Bridget Maasland.

Bridget: “Nou Aran, dan moet je me toch even vertellen: jij zit ook in die bubbel, hoe kan het dan dat jij hier wel mag staan? Je bent gewoon via buiten gekomen toch?”

Aran: “Ja, zo gaat het vaak Bridget. Zo kom je de studio binnen. Nee, de strikte bubbel is vooral echt voor die delegaties. Voor de artiesten die je net ziet. We zagen ze vandaag ook en dit is het optreden van hun leven. Daar wil je geen positieve test bij krijgen.”

48 uur

Bridget: “Dat snap ik, maar jij bent op straat geweest, je bent hier nu geweest en morgen ben je weer daar.”

Aran: “Ja, dan moet ik eigenlijk weer gaan testen. Nu is die test 48 uur geldig, dus ik zou op zich weer naar binnen mogen, maar het gaat om je eigen verantwoordelijkheid en je gezond verstand. Je moet ook gewoon 1,5 meter afstand houden en geen gekke dingen doen.”

Lallend in Ahoy

Het gaat er vooral om dat je het niet te gek maakt, aldus Aran. “Voor de delegatiemensen die contact met ons hebben in Ahoy, daar hebben ze als het goed is die veilige bubbel. Als zij negatief zijn en wij ook, dan kunnen we elkaar spreken, maar we houden die afstand en zorgen dat we elkaar niet lallend in de armen vallen.”

Bridget: “Ik vind het dan toch bijzonder, want jij zegt dat het 48 uur geldig is, maar het kan best zijn dat jij net bent besmet en daar straks toch weer komt binnen die 48 uur.”

Niet waterdicht

Aran daarop: “Ja, helemaal waterdicht krijg je het volgens mij ook niet, maar ik zie daar wel heel duidelijk – en dat voel ik ook bij mezelf – dat als je gekke dingen gaat doen, je toch een probleem krijgt.”

“Als je je niet verantwoordelijk gedraagt heeft dat ook gevolgen voor jouw gezin en je familie. Ik zou zelf weer gaan testen als ik daar morgen heen ga.”

Fragment

Aran buiten de Songfestival-bubbel:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen