Angela de Jong schreeuwt Hans Nijenhuis verrot: ‘Knallende ruzie’

Angela de Jong heeft in de afgelopen jaren meermaals ruzie gekregen met haar baas Hans Nijenhuis, de vertrekkend hoofdredacteur van het AD. Ze heeft enorm tegen hem lopen schreeuwen.

Hans Nijenhuis en Angela de Jong © RTL, NPO

Waar in Hilversum de pen van Angela wordt gevreesd, zijn het op de redactievloer vooral haar stembanden waar men voor siddert. Als ze het ergens niet mee eens is loopt ze blèrend over de nieuwsredactie. Zelfs haar eigen baas Hans moest het ontgelden: de AD-diva heeft hem de oren van zijn hoofd geschreeuwd.

Knallende ruzie

Hans zat gisteren bij Beau om zichzelf op de borst te kloppen over zijn jaren als AD-hoofdredacteur. Desgevraagd stuurde Angela aan de talkshowredactie een pikante anekdote op. “Hans was amper twee weken hoofdredacteur toen we onze eerste knallende ruzie kregen”, vertelt ze daarin.

Wat was er aan de hand? “Hij dreigde een beslissing te nemen. Welke weet ik niet eens meer precies, maar wat ik wel weet is dat ik fel tegen was. Ik heb enorm tegen hem staan schreeuwen. Hij knipperde een paar keer met z’n ogen en bleef enorm rustig en vriendelijk.”

Geschreeuw bij het AD

Het leidde niet tot een breuk tussen Angela en Hans. “Een paar dagen later kreeg ik een bos bloemen thuis met op het kaartje: ‘Omdat het AD ook van jou houdt.’ Dat kaartje heb ik nog steeds. Dat is Hans.”

Hans beaamt het verhaal. “Ja, op de AD-redactie vlamt het zeker. Er wordt wel eens geschreeuwd en ook wel eens gehuild. Ik weet niet zeker of dit die zaak met Angela was, maar een van de dingen waarvan ik dacht: die Angela, daar moet ik op letten is dit: ik kom van NRC en in het begin dat ik bij het AD kwam was er weer de zwartepietendiscussie.”

Angela boos over Zwarte Piet

Hij vervolgt: “Daar hadden we het over en Angela liep net op dat moment was en zei toen zo: ‘Maar Hans, er moet natuurlijk wél iemand in het stuk die zegt dat Zwarte Piet zwart moet blijven, want dát vinden onze lezers.’ Op een felle toon. Ik denk niet dat dat de ruzie was, maar ik dacht: wacht even. Ik ben vaker gaan letten op wat Angela zoal zei.”

Angela bleek de heldin van de AD-lezers, aldus Hans. “Zij had toen af en toe een column en ik heb ook gezien wat voor brieven zij kreeg en ik dacht: wauw, die vrouw zegt wat ons publiek, de gemiddelde Nederlander, denkt.”

Hans vergelijkt zich met Rutte

Zelf vindt Hans zich ook een beetje een held. “Ik zit wel eens te denken… Ik kan me natuurlijk absoluut niet vergelijken met premier Rutte, een man met een tomeloze energie en een hoge intelligentie, maar stel nou eens dat hij voor de verkiezingen ook was gestopt (…) dan was hij de geschiedenisboeken ingegaan. Nu zal hij dat nog wel gaan, maar zit er wel een vlekje aan.”

Hans doet nu wat Rutte naliet, wil hij zeggen. Hij vertrekt op zijn hoogtepunt. “De favoriete krant van mijn moeder is nu ook de favoriete site van mijn dochters.”

Fragment

Hans Nijenhuis bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen