Ahmed Aboutaleb weigert dragshow RTL 4: ‘Ik laat me niet zo schminken’

Ahmed Aboutaleb weigert deel te nemen aan het RTL 4-programma Make Up Your Mind van presentator Carlo Boszhard. Het zou volgens hem afbreuk doen aan zijn ambt als burgemeester.

Ahmed Aboutaleb © NPO

Nu het roze Eurovisie Songfestival plaatsvindt in zijn Rotterdam, lijkt Ahmed Aboutaleb het wel weer welletjes te vinden. Om ook nog eens verkleed te gaan als dragqueen in een tv-programma op RTL 4, gaat hem écht te ver. Hij vertelde gisteren in de talkshow De Vooravond dat hij daar absoluut niet voor in is.

Ahmed niet in de schminck

Ahmed moet er niet aan denken. “Nee. Ik doe zeker in mijn rol als burgemeester echt alleen dingen die passen bij de rol van burgemeester. Al het overige laat ik passeren, dus ik ga niet touwtrekken in de modder enzo of me zo laten opschminken. Dat doet afbreuk vind ik aan de waardigheid van het ambt. Dat moet je niet doen.”

Peter R. de Vries heeft wél meegedaan aan deze televisieshow. Niet zomaar voor de grap, maar ook omdat hij het belangrijk vindt om bij te dragen aan de acceptatie van queermensen.

‘Dapper van Peter R.’

Op de vraag of Ahmed Peter nu niet meer serieus neemt, zegt hij: “Nou ja, het is een man die vind ik een belangrijke rol heeft gespeeld en nog steeds speelt in de manier waarop we omgaan met criminaliteit, het becommentariëren ervan en er ook niet voor terugdeinst om als het nodig is ook partij te kiezen. Dat mag ik wel hebben.”

Presentatrice Fidan Ekiz: “En ook hier niet voor terugdeinst, hè? Ik vind het wel dapper. Hij ziet er goed uit.”

Songfestival

Ahmed vindt het gelukkig geen probleem om zich te associëren met het Songfestival, dat volgens Imca Marina één groot nichtenfeest is geworden.

Toch is hij niet een heel grote fan. “Ik ben consument. De echte kenner van het Songfestival zit in het college. Dat is iemand als mijn locoburgemeester. Die kent al de liedjes ook uit zijn hoofd.”

Fragment

Ahmed in De Vooravond:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ahmed Aboutaleb vindt dat deelname aan de dragshow afbreuk doet aan zijn ambt. Bent u het eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen