Woede om Telegraaf-artikel in Chateau Meiland: ‘Stomme krant!’

Martien en Erica Meiland waren gisteren in hun televisiehit Chateau Meiland behoorlijk van slag over het artikel ‘Hengelo zwaait familie Meiland opgelucht uit’ in De Telegraaf. “Dit is verschrikkelijk.”

Martien Meiland © SBS 6

Chateau Meiland loopt twee maanden achter op de werkelijkheid, want het bewuste artikel verscheen twee maanden geleden in De Telegraaf. De krant beweerde dat er een soort juichstemming heerste over hun vertrek uit Hengelo. Vorige maand onthulde Martien al dat hij om dat artikel heeft moeten huilen.

‘Wat is dit nou weer?!’

De beelden waren gisteren eindelijk te zien in Chateau Meiland. De kijker zag Martien op zijn iPad surfen, toen hij ineens uitriep: “Wat is dit nou weer? Nee… Nou, het is toch verschrikkelijk? Eer? Het is vreselijk. Er staat weer een stuk in de krant met een foto erbij. Moet je luisteren!”

Erica schrok ook van het artikel. “Hoezo? Waarom? Waarom zo onaardig? Wij hebben alles hier lokaal gekocht wat ze zo graag willen. De verbouwing is helemaal lokaal betaald. We hebben een feest gegeven hier voor de buurt.”

Martien: “Inderdaad, de wasmachines ook.”

Achterhoekse vlag

Erica: “Het is zo onaardig. We hebben ook altijd de Achterhoekse vlag laten wapperen vanaf dag één. Wat hebben wij verkeerd gedaan?”

Martien: “Die andere mensen in Hengelo zijn allemaal zó aardig. Ja, als je door het dorp loopt ook. Je hebt natuurlijk altijd een paar van die zuurpruimen. Dat heb je overal, dat heb je ook in de stad. Je hebt altijd van die negatieve mensen, dat je denkt: wat erg dat je zo moet leven. Die zijn vaak nog getrouwd ook met een partner. Je zal ermee moeten leven met zo’n vent of vrouw. Ik hou helemaal niet van negativiteit.”

Journalisten

Op een gegeven moment wees Erica ook op de journalisten van De Telegraaf. “Die kranten overdrijven ook. Het is niet leuk, nee. Zullen we die vlag weghalen?”

Martien: “Nee joh! Dat is toch een prachtige vlag! Die hebben wij gehad van wél lieve mensen. Die laten wij gewoon wapperen. Ik krijg er helemaal een kriebel van. Stomme kranten allemaal.”

Erica: “Het kan natuurlijk ook zijn dat die journalisten alles verdraaien en overdrijven. Dat doen ze bij ons ook, dus je moet het eigenlijk de ene oor in en de andere oor uit laten gaan. Maar het is toch niet leuk om te horen dan.”

Tranen

De tranen kwamen bij Martien na een bezoek aan de plaatselijke Albert Heijn. “Ik ben door zóveel mensen aangehouden. Er waren allemaal mensen die mij aanhielden omdat ze dat rotartikel in De Telegraaf hebben gelezen. Ze zeggen allemaal: ‘Het is helemaal niet waar hoor!’ Zo aardig.”

“Ook de mensen die hier werken. Ze zeggen: ‘We hebben hier vanmorgen koffie gedronken en vinden het schandalig.’ Nou, ik weet niet wat ik vandaag heb, maar het is de hele dag raak met die traanbuizen van mij.”

Fragment

Tot overmaat van ramp vond er in de Chateau Meiland van gisteren ook nog een catastrofe plaats:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat De Telegraaf te ver is gegaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen