Telegraaf pakt groot uit: Meilandjes worden uitgekotst in Hengelo

Ruzie is inmiddels the middle name van de Meilandjes. Na de boze poetsvrouw Nadège en de gewezen huisvriendin Caroline, blijkt de steenrijke tv-familie nu ook al kwaad bloed te hebben gezet in Hengelo.

Meilandjes © William Rutten

Martien, Erica en Maxime Meiland verhuisden vorig jaar vanuit Frankrijk naar het Gelderse dorp. Ze kochten daar een woonboerderij en vanwege hun merkwaardige gezinsconstructie begonnen ze ineens van alles te verbouwen zodat ze allemaal hun eigen woning konden hebben. Zo werd bijvoorbeeld van de opslagschuur een klein huisje voor Maxime gemaakt.

Juichstemming

Lang verhaal kort: de gemeente ging met allerlei bestemmingsplannen en vergunningen zwaaien, de Meilandjes gaven op en later dit jaar verhuizen ze weer naar hun oude woonplaats Noordwijk. Een vervelende situatie voor alle partijen zou je zeggen, maar niets is minder waar: volgens De Telegraaf heerst er in Hengelo een soort juichstemming.

De Telegraaf is helemaal naar het oosten van het land afgereisd om wat Hengelose mensen te spreken en het liegt er niet om. Zo bitcht een medewerker van de plaatselijke PLUS-supermarkt: “Ze komen altijd een vracht pakketjes ophalen bij de balie. Boodschappen doen ze hier nauwelijks. Voor de rest zeiden ze amper iets tegen ons.”

Opsodemieteren

Dat is wel heel onaardig. Ook dorpsbewoner Gerard Lubbers wil dat de Meilandjes opsodemieteren: “Wat mij betreft pakken ze snel hun koffers. Ze horen hier niet. Soms was het hier exorbitant druk met dagjesmensen die naar ze op zoek gingen. We zijn hier te nuchter voor die poppenkast.”

En zo heeft De Telegraaf nog een aantal reacties gescoord van teleurgestelde dorpelingen; u leest ze allemaal op de krantensite. Wat vindt Erica nou van deze collectieve dolksteek? “We vinden het allemaal prima. Voor ons is dit een bijna afgesloten hoofdstuk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen