Goede Tijden Slechte Tijden heeft geen interesse in Carice van Houten

Goede Tijden Slechte Tijden is niet van plan om Carice van Houten te vragen voor een rol in de serie. Het is voor de RTL 4-soap helemaal niet interessant om A-sterren aan zich te binden, klinkt het.

Carice van Houten © NPO

Het wordt een buitengewoon spannend jaar voor GTST. De soapserie was ooit goed voor 1,5 miljoen kijkers per avond, maar nu zijn dat er zo’n 800.000 en dat is ínclusief de coronabonus. Hoe gaat het straks als de lockdown wordt opgeheven en het buiten warmer wordt? De vooruitzichten zijn niet goed.

Carice niet in GTST

Achter de schermen wordt er nog steeds van alles gedaan om de kijkcijfers op te krikken, maar het binnenhalen van A-sterren is geen onderdeel van dat plan. “Ik kan wel roepen dat we Carice van Houten moeten binnenhalen, maar zij heeft de tijd helemaal niet om in een dagelijks soap te spelen”, zegt producent Idse Grotenhuis vandaag in De Telegraaf.

Sterker nog: GTST wíl Carice niet eens. “Wat levert het de serie op om een ster van haar statuur te vragen? Ik zoek liever naar een talent waar we een personage van kunnen smeden dat door de kijker gelóófd wordt, dan naar een ster waarvan we alleen maar denken: ’Wat acteert die toch goed!’”

Filmischer

Waarmee hoopt GTST de kijkcijfers dan wél op te krikken? Met een nieuwe cameravoering. De afgelopen twee weken ziet de soapserie er visueel iets anders uit. Er wordt wat ‘losser’ gefilmd, zodat de boel er allemaal wat ‘filmischer’ uitziet.

Dat is belangrijk in tijden van Netflix, legt Idse uit. “Televisiedrama heeft zich mede dankzij streaming enorm ontwikkeld, dan kan GTST niet achterblijven.”

Artikel

Het artikel GTST in een nieuw jasje: ’Konden niet achterblijven’ kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen