Woede binnen Talpa om kritiek Johan Derksen: ‘Zure bejaarde’

Johan Derksen wekt flink wat wrevel binnen Talpa met zijn snoeiharde kritiek op de afgelaste 538 Oranjedag. “Het is gewoon een oude, zure, bejaarde kerel”, briest de zenderbaas van Radio Veronica.

Johan Derksen © Veronica

Kennelijk staat de maatschappelijke radar van Talpa heel slecht afgesteld, want het leek het bedrijf van John de Mol een goed idee om op steenworp afstand van een ziekenhuis vol coronapatiënten een megafeest te organiseren met 10.000 mensen. De stekker is eruit getrokken, maar Talpa’s Radio 538 wilde het eigenlijk gewoon doorzetten.

Johan schaamt zich voor Talpa

Het is een blamage van Talpa, brieste Johan Derksen gisteren in Veronica Inside. Het fragment daarvan is in tegenstelling tot vele andere fragmenten niet op YouTube gezet. “Ik vind het heel goed dat ze dat in Breda stopgezet hebben. Ik vond het werkelijk lachwekkend, ook dat Talpa erbij betrokken is”, zei hij.

Talpa heeft hiermee volgens Johan een enorme misser begaan. “Daar schaam je je bijna voor als Talpa-werknemer. Wat het ook is: het wordt verkocht als een soort wetenschappelijke test, maar het zijn gewoon een stelletje dwazen die een dancefestijn willen hebben. Daar moet je niet aan toegeven.”

‘Stelletje idioten!’

Het was respectloos, aldus Johan. “Het was een klap in het gezicht tegenover de horeca in Breda, tegenover de middenstand, maar ook tegenover het ziekenhuis, waar ze zich de t*ring werken om iedereen weer een beetje gezond te krijgen. Ik hoorde vanmiddag op de radio dat er in 2021 al 800 hartoperaties niet gedaan, omdat er geen ruimte was vanwege corona, en dan wil een stelletje idioten een dancefestijn doorzetten.”

Johan vindt het ongelooflijk. “Ik begrijp best dat een heel hoop mensen er moeite mee hebben, maar of we het nou leuk vinden of niet: we zitten in een positie dat we door móeten zetten. Als je elke dag de cijfers hoort uit het ziekenhuis, dan denk ik: dan ben je toch niet goed uit je hoofd als je losbandig en burgerlijk ongehoorzaam wordt?”

Radio Veronica-baas woest

De uitspraken van Johan vallen niet echt lekker bij Talpa. De interim zenderbaas van Talpa’s Radio Veronica, Niels van Baarlen, reageerde vanochtend furieus in de ochtendshow van de zender.

Niels: “Derksen zegt dat het een soort dekmantel is om gewoon een dance-event te organiseren, maar dat is gel*l. Derksen is gewoon een oude, zure, bejaarde kerel die, zoals hij zelf altijd zegt, de doelgroep niet is. Hij is zelf ook evenementenorganisator en zijn feestje kan niet doorgaan.”

‘Johan is jaloers’

Volgens Niels is Johan gewoon jaloers dat zijn eigen bluesfestival niet door kan gaan. “Het is pure jaloezie en afgunst, ook van hem. Hij weet niet waar het over gaat.”

Rick Romijn vindt dat er meer compassie moet zijn met de evenementensector. “Iedereen gaat eraan voorbij dat de artiesten- en evenementenbranche het hardst getroffen is van elke sector in Nederland. Die hebben al een jaar nul inkomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Staat u achter Niels van Baarlen of achter Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen