Shownieuws sorteert na 538-debacle voor op publiekloos Songfestival

Shownieuws was het enige medium dat Radio 538 bijstond in de rel rondom het Oranjedag-concert. Nu dat massafeest is afgelast, moet het Songfestival ook maar zonder publiek, briest de showrubriek.

Jeangu Macrooy © AvroTros

Talpa’s Radio 538 lag de afgelopen dagen van alle kanten onder vuur vanwege het massaconcert dat zaterdag zou plaatsvinden in Breda, op steenworp afstand van een ziekenhuis vol coronapatiënten. Alleen de collega’s van Talpa’s Shownieuws steunde 538. Dat kwam volgens 94 procent van onze pollstemmers vanwege de invloed van John de Mol.

Talpa kribbig

Shownieuws-ster Evert Santegoeds vond de kritiek lachwekkend en stelde zondagavond nog dat het 538-concert er hoe dan ook zou komen. “De mensen zijn er klaar voor om na een jaar eindelijk weer eens een feestje te gaan doen en het ziet ernaar uit dat dat zaterdag gewoon gaat gebeuren, handtekeningen of niet”, zei hij overmoedig.

Nu Breda de stekker uit het 538-concert heeft getrokken, zijn ze bij Talpa toch een beetje kribbig geworden. Waar er over het 538-concert aanvankelijk geen enkele kritische noot werd geslaakt in de showrubriek van Talpa, werd er gisteren wél vast voorgesorteerd op een Eurovisie Songfestival zonder publiek.

‘Songfestival zonder publiek!’

Als 538 Oranjedag niet door mag gaan, dan moet ook het Songfestival maar lijden, lijkt de gedachte. “Na de gecancelde 538 Oranjedag, zijn nu alle pijlen gericht op het Songfestival. Wat gaat daarmee gebeuren?”, zo opende Tooske Ragas gisteren de uitzending van Shownieuws.

Albert Verlinde daarop: “Je gaat toch na zitten denken, want in Rotterdam hebben ze gezegd: ‘Wij kunnen voor 3.500 man publiek dat Songfestival organiseren avond in avond uit’, maar dan kom je ook op 20.000 mensen. Daar gaat hetzelfde spelen.”

Demonstraties

Het Songfestival moet uit gaan kijken voor demonstraties, meent Albert. “Als je zevenmaal 3.500 mensen wil laten komen op een locatie en dan ook nog een keer die demonstranten erbij krijgt, dan heb je best kans dat ook Rotterdam gaat zeggen: ‘Ja, die veiligheid kunnen we niet garanderen.'”

Hij vervolgt: “En wat voor reclame is het voor de rest van de wereld, hè? Als die zien dat hier demonstraties zijn en de ME buiten Ahoy. Ik ga het somber inzien eerlijk gezegd.”

Albert vindt dat horeca zeikt

Albert wordt er een beetje moe van dat horeca-ondernemers protesteren tegen dit soort grote evenementen. “Er wordt steeds gezegd dat die horeca niets kan, maar met alle respect: die hebben wel een paar maanden open gekund, hè? Die evenementen en die artiesten kunnen echt sinds maart vorig jaar helemaal niets. Dit is hun stip op de horizon.”

“Prima, het is wat het is, maar het is wel vervelend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat na 538 Oranjedag ook het Eurovisie Songfestival moet lijden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen