‘Fidan Ekiz niet meer vrij om mening te geven in De Vooravond’

Het lijkt erop dat Fidan Ekiz niet meer vrij is om haar mening te geven in haar talkshow De Vooravond. Het programma is na de relletjes van vorig jaar ineens heel flets geworden, aldus Angela de Jong.

Fidan Ekiz © BNNVARA

Fidan Ekiz haalde vorig jaar regelmatig het nieuws door haar mening te spuien in De Vooravond. Zo klapte ze uit de school over NOS-medewerkers die niet mochten aanschuiven in het programma en sprak ze haar ergernis uit over het uitblijven van Nederlandse commotie over de islamitische koppensneller in Parijs.

Kritiek op Rob Jetten-interview

Inmiddels lijkt De Vooravond wel het braafste jongetje van de klas, aldus Angela in het AD. Gisteren zat D66-kopstuk Rob Jetten in het programma om te praten over het wangedrag van zijn ontslagen collega Sidney Smeets, die in opspraak raakte vanwege zijn ongepaste contacten met jonge jongens.

Het is bizar dat de morele verontwaardiging over Sidney’s wangedrag van tafelgast Hélène Hendriks kwam ‘in plaats van van Fidan’, zegt Angela. “Ook miste ik kritisch doorvragen op het rammelende selectiebeleid van D66.”

‘Fidan en Renze zijn niet meer vrij’

De Vooravond zit niet meer lekker in zijn energie, vindt Angela. “Ik vraag me al langer af wat er dit seizoen met dat programma aan de hand is. Het is de meeste avonden vrij flets. Er gebeurt weinig opzienbarends. Gesprekken kabbelen voort. Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn geen schim van hun eerdere zelf.”

Angela heeft sterk het idee dat er van hogerhand is ingegrepen en Fidan niet meer zo loslippig mag zijn. “Ik heb sterk de indruk dat het tweetal niet meer vrij is om hun mening te geven of uit de band te springen.”

“Of ze hebben gewoon geen zin in een nieuwe rel, dat kan ook. Maar daardoor is de glans er vanaf”, besluit ze.

AD-column

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen