Arjen Lubach als de nieuwe Matthijs? ‘NPO wil hem dagelijks op tv’

De NPO heeft Arjen Lubach niet alleen een eigen tv-show op de zaterdagavond aangeboden, maar ook een plekje in de dagelijkse programmering. Brengt hij De Vooravond en M in gevaar?

Arjen Lubach © VPRO

Arjen Lubach heeft de stekker uit zijn razendpopulaire tv-programma Zondag met Lubach getrokken, omdat hij toe is aan iets anders. Twee weken geleden riep Wilfred Genee, die op de radio regelmatig tv-nieuwtjes verklapt, dat de NPO aan Arjen een programma op de zaterdagavond van NPO 1 heeft aangeboden.

Twee opties voor Arjen

Dagelijks gaan is echter óók een optie voor Arjen, zegt Wilfred nu. “Ik ben weer even met die bron aan de slag gegaan en die zegt: ‘Het is een heel serieuze optie de zaterdagavond, maar er is ook een nieuwe optie voorbijgekomen voor Arjen. Hij zou ook dagelijks mogen.'”

Sidekick Niels van Baarlen: “Dat zou goed zijn, hé, een daily.”

De Vooravond en M in gevaar?

Zou het dan gaan om een plekje op NPO 1? “De zender werd er niet bij gezegd, maar op de NPO en dagelijks. Dat zou ook nog een optie zijn. Ik zei: ‘Weet je het zeker?’ ‘Honderd procent zeker.’ Het is dus of de zaterdagavond of een daily. Ik neem de mensen serieus die mij dit vertellen. Het zou wel leuk zijn een daily met Arjen Lubach.”

Als Arjen inderdaad dagelijks zou gaan, dan lijkt het vroegere De Wereld Draait Door-slot de meest realistische plek. Op dat tijdstip zijn momenteel afwisselend De Vooravond en M te zien, maar dat zijn geen echte kijkcijferhits geworden en er wordt ook nauwelijks over nagepraat.

Statuur van DWDD

Arjen zou de reuring weer terug kunnen brengen in de vooravond van NPO 1, verwacht sidekick Rick Romijn. Hij denkt dat Arjen een waardige opvolger is van Matthijs van Nieuwkerk. “Ik denk dat hij wel de statuur van De Wereld Draait Door kan halen.”

De NPO en Arjen zelf willen op dit moment nog niets kwijt over de toekomstplannen.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen