Arie Boomsma ‘verbitterd’ in RTL Boulevard: ‘Dit is onbegrijpelijk’

Arie Boomsma wordt er niet goed van dat de heropening van de samenleving wéér is uitgesteld. Hij vindt het niet uit te leggen dat de sportscholen nog steeds gesloten zijn, zei hij gisteren in Boulevard.

Arie Boomsma © RTL Boulevard

Even leek het erop dat 21 april de dag zou worden waarop Nederland weer wat lucht zou krijgen, maar gisteren werd dat plan geschrapt. Het steekt Arie enorm dat er geen aandacht is voor gezond leven. “Het is onbegrijpelijk. Het is een gezondheidscrisis en het gaat gewoon niet over gezondheid”, brieste hij gisteren in RTL Boulevard.

Arie gefrustreerd

Arie ageert tegen het overheidsbeleid. “Een jaar lang weten we al hoe groot de rol van overgewicht is in deze hele crisis en met die hele kennis is gewoon helemaal geen beleid gemaakt. Er wordt helemaal niets gedaan om de ziektelast in de samenleving te verminderen.”

“Je zou denken dat ze zich nu na een jaar gaan afvragen van: oké, we moeten mensen van de ic’s afhouden, op welke manier kan dat nog meer? Dan komen gezondheid en sporten in beeld. Op de een of andere manier gebeurt dat niet in Den Haag. Dat is echt heel frustrerend.”

Verbitterd

Waarom is Arie zo boos over de gesloten gyms als we buiten wel kunnen sporten? Verslaggever Fatima Moreira de Melo: “Hij zegt: ‘Het komt er gewoon op neer dat 50 procent van de mensen is gestopt met sporten, omdat ze gewend zijn aan een veilige omgeving waarbij ze binnen onder begeleiding sporten.’ Anders komen ze gewoon niet in dat ritme en de routine.”

Maxim Hartman merkte op dat Arie misnoegd overkomt. “Hij klonk een beetje verbitterd, Arie.”

Peter begrijpt Arie

Peter R. de Vries sprong daarop in de bres voor Arie. “Ik vind dat hij voor honderd procent gelijk heeft. Het is heel raar dat er geen beleid wordt gemaakt, van: wat moet je levensstijl zijn in deze epidemie? Wat eet je wel en niet? Beweging. Je ziet er niets van, geen spotje of niets.”

Fragment

RTL Boulevard over de uitgestelde versoepelingen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Arie Boomsma dat de gyms weer open moeten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen