RTL 4 met gedurfde woonshow Wonen Als Een Miljonair

RTL 4 komt met een nieuw tv-programma waarin kandidaten de kans krijgen om te wonen als een miljonair, zonder dat ze een miljoenenbudget hebben. De presentatie is in handen van Art Rooijakkers.

Art Rooijakkers © William Rutten

Woontelevisie is door de klinkende kijkcijfers van de Martijn Krabbé-hit Kopen Zonder Kijken meer in trek dan ooit. SBS 6 heeft nu zelfs een programma lopen waarin kinderen een huis kopen voor hun ouders: Kinderen Kopen Een Huis, dat het ook prima doet. Nu kondigt RTL 4 voor 2021 de nieuwe formule Wonen Als Een Miljonair aan.

Gedurfd woonexperiment

Hoewel de nieuwe woonshow van Art Rooijakkers pas volgend jaar het levenslicht ziet, wordt er nu al gezocht naar kandidaten. Het aankopen en verbouwen van woningen kost immers veel tijd, dus de opnames zullen maandenlang in beslag nemen. Er moet dus op tijd worden begonnen.

Art legde het format gisteren uit in RTL Boulevard: “Het is een gedurfd woonexperiment, zou ik het noemen. Twee of drie stellen gaan samen een huis kopen. Of misschien wel een heel mooi grachtenpand of ergens in een buitengebied. Dan gaan ze het samen mooi opknappen.”

Miljonairscomplex

Kandidaten moeten hun ‘miljonairscomplex’ straks dus wel delen met andere mensen die zich hebben opgegeven. “Uiteindelijk delen ze misschien alleen de oprijlaan of de tuin, maar zo kunnen ze gaan wonen als een miljonair. Iets wat ze in hun eentje niet zouden kunnen.”

Zowel alleenstaanden, koppels als gezinnen kunnen zich aanmelden. “In het programma word je gematcht met gelijkgestemden en met het gezamenlijke budget kopen jullie een riant onderkomen en verdelen jullie de vierkante meters”, aldus producent Blue Circle.

Tennisbaan

En waar komen de kandidaten terecht? “Jullie komen te wonen in een grote villa, een statig herenhuis of een luxe woonboerderij met natuurlijk een riante tuin én misschien wel een zwembad of een tennisbaan…”

De productie is in handen van Blue Circle. Dat is niet hetzelfde bedrijf dat achter Kopen Zonder Kijken zit. Dat wordt namelijk door Martijns eigen bedrijf Wise Monkeys geproduceerd. Van die titel werden in december twee nieuwe seizoenen besteld.

Fragment

De uitleg van Art in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt dit een kijkcijferhit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen