RTL 4 bestelt in één keer twee extra series Kopen Zonder Kijken

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, bestelt in één keer twee extra seizoenen van Kopen Zonder Kijken bij presentator én producent Martijn Krabbé. Dat meldt clubhuis RTL Boulevard.

Kopen zonder kijken Foto: Maartje Brockbernd

Kopen Zonder Kijken is al weken een verbijsterend groot succes op de maandagavond van RTL 4. Op het hoogtepunt, drie weken geleden, keken er zelfs 1,7 miljoen mensen. Deze cijfers zijn dermate bovengemiddeld, dat de zender het aandurft om in een klap twee seizoenen te bestellen van het verbouwprogramma.

Seizoen vier en vijf

Het huidige, derde seizoen van Kopen Zonder Kijken heeft nog één aflevering te gaan, maar nu is dus al duidelijk dat er zowel een vierde als vijfde seizoen komt. “Jullie zijn nog niet van ons af”, concludeert Martijn Krabbé.

De vierde en vijfde serie moeten wel wat anders gaan worden, vindt Martijn. “We kijken nu ook heel erg of we ook mensen hebben die naar een ander soort huis willen of die net iets avontuurlijker in het leven staan, waardoor wij echt kunnen beslissen van: jullie kunnen hier of daar gaan wonen. Daardoor krijg je ook verbouwingen die heel anders zijn.”

Coronabonus

Overigens is Martijn nuchter genoeg om in te zien dat de huidige torenhoge kijkcijfers van Kopen Zonder Kijken voor een belangrijk deel te maken hebben met de zogenoemde coronabonus, de vele extra mensen die vanwege de lockdown naar televisie kijken.

Martijn: “Ik denk eigenlijk dat de belangrijkste reden voor het succes van Kopen Zonder Kijken op dit moment is, dat de mensen niets anders te doen hebben. Het is verder een enig programma hoor, daar gaat het niet om, maar dat helpt natuurlijk enorm mee en dat zie je bij heel veel programma’s op dit moment. We doen daar wel een beetje ons voordeel mee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen