Robert ten Brink over zijn grootste flop ooit: ‘Het was gruwelijk’

Robert ten Brink heeft gisteren in de talkshow van Jeroen van der Boom teruggeblikt op de grootste televisieflop in zijn carrière: Sterrenbeurs. “Het was gruwelijk”, bekende de RTL 4-presentator.

Jeroen van der Boom en Robert ten Brink © SBS 6

Sterrenbeurs, dat in 2013 werd uitgezonden op SBS 6, was een groot programma waarin 150 bekende Nederlanders een beursnotering kregen. De handel in BN’er-aandelen deed het echter extreem slecht: er keken op een gegeven nog maar 174.000 mensen, waarna het programma van de buis verdween.

Sterrenbeurs

Robert gisteren op SBS 6: “Er is één debacle, een echte ramp en misschien kunnen de mensen zich dat nog herinneren… Het was een programma waarvan gepland was dat het anderhalf jaar op zender zou gaan, maar ik heb het toen twee weken gedaan. En dat heette… Het was een heel groot project: Sterrenbeurs. Dat zou een enorm grote show worden.”

Zijn co-host was Adam Curry. “Ik zag een grote show voor me en uiteindelijk werden wij dus naar een heel klein hokje geleid, Adam Curry en ik. Ik deed het samen met Adam. Ik heb in twee weken zo ongelooflijk veel plezier met die Adam Curry gehad. Ik heb zo gelachen, het was zo leuk, maar na twee weken zei ik: ‘Adam, ik trek dit echt niet.'”

Gruwelijk

Het was gewoon extreem slecht opgezet, aldus Robert. “Ik zei tegen Adam: ‘Ik heb in al die jaren dat ik nu programma’s maak nog nooit zoveel achterklap, ellende, foute boel en slechte dingen meegemaakt. Ik moet er echt mee kappen.’ En toen zei Adam de gevleugelde zin: ‘Welcome to my life.'”

Het is volgens Robert maar goed dat het programma van de buis is gehaald. “Het was een puinhoop, het werkte helemaal niet, de mensen wilden niet kijken, het was gruwelijk.”

Weekend Miljonairs

Jeroen en Robert blikten ook nog even terug op hun Lotto Weekend Miljonairs-ruzie. Robert vond het niet leuk dat Jeroen in 2011 het stokje van hem overnam.

Robert: “Nou, daar zat een verhaal aan vast. Ik zat vroeger ook tien jaar lang bij SBS 6 en toen is dat programma naar RTL gegaan, waar het uiteindelijk strandde door allerlei omstandigheden. Dat heeft met sponsoren en weet ik veel wat te maken. Het is toen naar SBS 6 gegaan. Daar ben jij het gaan doen en dat vond ik natuurlijk best wel jammer eigenlijk, want ik had het willen doen. Zo simpel is dat.”

‘Deed ik het goed?’

Jeroen: “Vond je dat ik het goed deed?”

Robert: “Nou, ik vond het niet een programma wat jou op het lijf geschreven was…”

Jeroen: “Nee?” Robert: “Vond je het zelf wel?” Jeroen: “Nou, ik vond het wel erg goed ja. Ik vond dat ik het heel goed deed, maar hoezo niet?”

Robert: “Jeroen, luister nou, wat jij nu doet, zou ik bijvoorbeeld niet kunnen. Dit zit in jouw DNA: dat is muziek, de urge om programma’s te willen maken en sommige dingen ligt de een nou eenmaal beter dan de ander. Als ze mij zouden vragen om een talkshow te doen, dat wordt een drama, dat zou ik niet kunnen en willen.”

“Je weet allemaal als programmamaker dat er wel eens een voorstel komt van: ‘Vind je het leuk om dit of dat te doen?’ Dan weet je meteen in je achterkamer of je het kan of denkt: hoe ga ik dat dan doen?! Als je dat denkt, dan moet je het niet doen.”

Hoge Bomen

Het Jeroen van der Boom-programma Hoge Bomen kunt u terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen