Marcel van Roosmalen weigert tv-programma Katja Schuurman

Marcel van Roosmalen heeft het verzoek om panellid te worden in de nieuwe tv-show Goed Fout van Katja Schuurman geweigerd. Hij vreesde een persiflage te worden van zichzelf.

Katja Schuurman en Marcel van Roosmalen © NPO

Goed Fout is het nieuwe programma van Omroep PowNed, waarin Katja Schuurman met de vaste panelleden Martijn Koning en Edson da Graça babbelen over de cancelcultuur: wat kan er tegenwoordig nog wel en wat kan niet? Het liefst hadden de makers Marcel van Roosmalen teruggezien als panellid, maar hij weigerde.

Marcel zegt nee tegen Katja

Marcel zag het totaal niet zitten, vertelt hij in Nieuwe Revu. “Ik was gevraagd om in het panel te zitten van een programma over correct en incorrect gedrag. Dat wilde ik niet. Als ik moraliserend ga doen over wat wel en niet kan, dan word ik een persiflage van mezelf.”

Het liefst had Marcel sowieso niet op televisie gewild. “Ik vond het altijd een beetje een vies idee, met je hoofd op tv. Waarom zou je dat willen? Tot een paar jaar geleden. Ik moest zichtbaarder worden, anders redde ik het financieel niet. Toen heb ik het besluit genomen om op tv te gaan.”

Wie is de Mol

Hij grijpt nu klussen aan om maar zichtbaar te blijven. “Je moet tegenwoordig een zekere bekendheid hebben om rond te kunnen komen als journalist. Dat vind ik echt.”

Toch heeft Marcel ook nee verkocht aan kijkcijferhit Wie is de Mol. “Dat vind ik zo inhoudsloos. Ik zou het geen dag volhouden. Al die BN’ers die constant op hun telefoon staren en de hele dag roepen hoe gezellig ze het vinden. Ik ben geen Roos Schlikker of Diederik Jekel. Dat zou ruzie worden met de hele groep.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nu zit Martijn Koning op het plekje van Marcel van Roosmalen in Goed Fout. Wie had u liever gezien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen