Jeroen van der Boom en Robert ten Brink praten over hun ruzie

Jeroen van der Boom gaat met Robert ten Brink praten over de ruzie die ze tien jaar geleden hadden over het programma BankGiro Miljonairs, dat toen nog Lotto Weekend Miljonairs heette.

Jeroen van der Boom en Robert ten Brink © Wessel de Groot, Nick van Ormondt

Robert is dit seizoen namelijk te gast in Jeroens talkshow Hoge Bomen, waarin hij elke aflevering een andere BN’er de hemel in zingt. De banden tussen beide heren zijn kennelijk helemaal hersteld, want destijds kon Robert het bloed van Jeroen wel drinken. Jeroen kaapte toen namelijk Roberts programma BankGiro Miljonairs.

Boos op Jeroen

Het was februari 2011 toen bij Robert het nieuws binnenkwam dat zijn spelshow door zou gaan op een andere zender met een andere presentator. “Ik ben er behoorlijk ziek van, ja. Het is mijn programma. Ik ben er zelfs voor naar RTL gekomen, toen het bij SBS wegging”, reageerde hij destijds.

Voor Robert was het teleurstellend dat Jeroen hem er niet even over had gebeld. Toen: “Al die mensen met wie ik jarenlang dat programma heb gemaakt, daar hoor je niets van. Ik hoor dat dan in de wandelgangen. Toen ik Klasgenoten overnam van Koos Postema, heb ik hem ook gebeld, maar ik hoor helemaal niets.”

Afschuwelijk

Al snel besloot Jeroen met Robert te bellen en begrip te tonen. “Hij heeft het gevoel dat iedereen die met hem gewerkt heeft, zoiets heeft van: ‘Dág, we gaan naar de nieuwe generatie!’ Dat doet hem gewoon pijn en dat kan ik me voorstellen.”

Het bleef steken bij Robert. Nog maar twee jaar geleden sneerde hij opnieuw naar dat ene seizoen met Jeroen aan het roer. Hij merkte op het bespottelijk te vinden dat er toen een kandidaat meespeelde om geld te verdienen voor een buikwandcorrectie. “Wat afschuwelijk! Dan ga je echt voorbij aan het principe van de quiz.”

Hereniging

Nu is er dan de hereniging. Robert is binnenkort te gast bij Jeroen. “Ik wil graag mensen van wie ik oprecht iets wil weten, niet omdat ze alleen iets te verkopen hebben. Zo kwam ik op Robert ten Brink, omdat ik hem zag in een item over het Jeugdjournaal dat veertig jaar bestond”, vertelt hij vandaag in De Telegraaf.

“Robert laat niet vaak het achterste van zijn tong zien. We praten over zijn kroeg, zijn kinderen en kleinkinderen. En over Lotto Weekend Miljonairs dat ik ging presenteren toen het naar SBS6 verhuisde. Ik vraag waarom hij zo boos was dat ik dat ging doen.”

Hoge Bomen

Hoge Bomen is elke zaterdagavond te zien op SBS 6. Afgelopen weekend was Fred van Leer te gast in het programma en keken er 684.000 mensen.

Die aflevering werd gisteren flink bespot door de mannen van Veronica Inside.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen