Gordon ook boos over haatreacties onder artikelen RTL Boulevard

Gordon is ook niet blij met de haatreacties die verschijnen op de Facebook-pagina van RTL Boulevard. De showrubriek tolereert de meest afschuwelijke reacties, zegt hij op Radio 538.

Gordon © RTL Boulevard

SBS 6-ster Gordon deed onlangs zijn beklag over volstrekt onacceptabele reacties op Mediacourant. Deze zijn direct na de eerste melding verwijderd. Mede om te voorkomen dat dit soort evident grensoverschrijdende teksten ooit nog een thuis kunnen vinden op Mediacourant, is onlangs besloten om de reactiemogelijkheid vooralsnog uit te schakelen.

Gordon boos op Boulevard

Het probleem van haat op internet en social media is elders natuurlijk nog veel groter. Zo kampt RTL Boulevard op zijn Facebook-pagina ook met trollen en haatcomments. Gordon vindt dat de showrubriek die beter moet modereren, vertelt hij aan Frank Dane van Radio 538.

Gordon: “RTL Boulevard maakt zich er ook schuldig aan. Die hebben een Facebook-pagina waar ze de meest vreselijke dingen op laten staan. Die kunnen ook redigeren, weet je wel. Die kunnen ook zeggen: ‘Dat laten we wel of niet zien.’ Je moet gewoon een voorbeeld stellen en dat hebben we nu gedaan.”

Homofobe reacties

De reacties op de Facebook-pagina van RTL Boulevard liegen er inderdaad ook niet om. Onder het artikel ‘Gordon in eigen huis beroofd en mishandeld’ staan bijvoorbeeld teksten als: “Och die arme gordon waren het van die k*ndneukers zelf binnen gelaten ooo wat zielig.” En ook: “En de dader hopelijk een lintje. Vieze aandacht g*ile h*er.”

Onder het Boulevard-artikel ‘Gordon neemt advocaat in de arm na beschuldigingen Gerard Joling’ gaat het veelal over de geaardheid van Gordon. Ook wordt de presentator beschuldigd van cocaïnegebruik. “Snuifje te veel.”

Reactie RTL

RTL Boulevard besteedt veel aandacht aan de petitie van Gordon tegen haat op social media en internet. De showrubriek was er dinsdag ook bij toen Gordon zijn petitie aanbood aan minister Sander Dekker.

De grote vraag is echter: wat doet RTL Boulevard zelf om grensoverschrijdende reacties over Gordon en andere bekende Nederlanders te voorkomen? RTL wilde deze week, ondanks herhaaldelijke verzoeken, niet reageren.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen