Johan Derksen: ‘Art Rooijakkers moet zijn bek houden’

Johan Derksen ergert zich dood aan de uitspraken die Art Rooijakkers heeft gedaan over het directieteam van Talpa Network. De club van John de Mol is volgens Art namelijk veel te wit.

Johan Derksen © Veronica

Art Rooijakkers heeft Talpa-bobo Paul Römer het vuur aan de schenen gelegd tijdens een radio-interview voor BNR. Hij confronteerde de tv-baas er onder meer mee dat het team van John de Mol wel heel homogeen is. “Het zijn allemaal witte, heteroseksuele mannen van middelbare leeftijd.”

Nietszeggende Art

Wat een geklets, vindt Johan. Hij ging gisteren in Veronica Inside helemaal los op RTL-ster Art. “Nou ja kijk, Art Rooijakkers is geen onvriendelijke man, maar ik heb die man nog nooit van zijn leven op een mening ofzo kunnen betrappen. Hij maakt ook allemaal van die vriendelijke nietszeggende programmaatjes en plotseling is er wat voorgevallen blijkbaar en wordt de directie van Talpa kwalijk genomen dat het witte mannen zijn.”

Hij wordt doodziek van de kritiek op witte mannen. “Dat is de grote trend, hè? Je moet zwarte mannen, homofiele- en transgendermannen hebben. Wij hebben nou toevallig witte heteromannen, waar ik niet zo ongelukkig mee ben. Dan zeg ik: Art Rooijakkers, hou je bek joh.”

Oude wijf

Johan krijgt het bloedheet van al het ‘gedram’ over inclusiviteit. “Wij hebben jarenlang bij RTL gezeten met een directie die bestond uit homo’s, daar heb ik toch ook nooit wat van gezegd?”

“Het zal me een worst zijn of ze homo, hetero, wit of zwart zijn. Daar moet dat oude wijf zich niet mee bemoeien. Hij moet gewoon dat programma voor huisvrouwen blijven maken. Als hij mij een plezier wil doen, houdt hij zijn mond. Het komt er ook niet overtuigend uit, uit die bek voor hem.”

Fragment

Johan valt Art aan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen