Ongemakkelijk moment bij Beau: Filemon wijst Gordon op lange tenen

Filemon Wesselink zorgde gisteren voor enigszins ongemakkelijke televisie in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Hij confronteerde Gordon daar met zijn beruchte incasseringsvermogen.

Gordon en Filemon Wesselink © Beau

Ruim vier jaar na zijn afscheidsconcert zat Gordon gisteren aan tafel bij Beau om zijn nieuwe single te promoten. Het ging ondertussen ook nog even over alle relletjes waar de SBS 6-ster bij betrokken is. Een paar keer per jaar slaat de entertainer immers wel héél wild om zich heen, bijvoorbeeld naar Angela de Jong of Gerard Joling.

Opvliegende Gordon

Angela wijt het gedrag van Gordon aan cocaïnegebruik en daar blijkt ze wel een punt hebben. “Het drank- en drugsgebruik verandert je persoonlijkheid”, legde de entertainer gisteren uit bij Beau. “En vergeet ook niet dat diabetes je karakter aantast, bijvoorbeeld opvliegerigheid.”

Inmiddels gaat het volgens Gordon veel beter met zijn diabetes en bijbehorende stemmingswisselingen. “Als je daarvan bewust wordt, dan kun je dat ook makkelijker aan. Niet dat ik het af ga schuiven op dat, maar het is wel een wezenlijk onderdeel van.”

Filemon fileert Gordon

Beau tegen medegast Filemon Wesselink: “Hoe kijk jij tegen hem aan?” Gordon amicaal: “Wij kennen elkaar al heel lang, zeiden we net.”

Filemon: “Het is iemand die heel leuke tv kan maken, maar het is ook wel iemand – en misschien kwam dat ook wel door het middelengebruik – die slecht tegen kritiek kon. Dan had de hele wereld het gedaan, behalve Gordon zelf.”

‘Stuk beter’

Het leidde tot een zichtbaar ongemakkelijk moment. Gordon probeerde de kritiek sportief te incasseren: “Dat is nu een stuk beter, toch?”

Filemon: “Als dat dan een stuk verbeterd is, dan is het ook fijn voor jezelf, lijkt me.”

Gordon: “Ja, veel beter.”

Filemon: “Het is soms ook pijnlijk om te zeggen: ‘Ik heb iets verkeerd gedaan’, maar het kan ook wel weer lucht geven.”

Gordon: “Het hoort allemaal bij het ouder worden, jongen.”

Fragment

Het nieuwe liedje van Gordon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u ook dat Gordon nu écht herboren is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen