Olcay Gulsen levert salaris in bij Talpa na weigeren televisieklus

Olcay Gulsen heeft de presentatie van Shownieuws uit haar contract bij Talpa Network laten halen. Daar stond echter wel een salariskorting tegenover, onthult de presentatrice in Grazia.

Olcay Gulsen © Cornelie Tollens

De laatste tijd maakt Olcay er niet bepaald een geheim van dat ze het heerlijk vindt dat ze nooit meer RTL Boulevard of Shownieuws hoeft te presenteren. Met name haar sneer aan Shownieuws is opvallend, omdat ze nog tot medio 2022 onder contract staat bij Talpa en ze nou niet bepaald omkomt in het televisiewerk.

Salariskorting

Kan Olcay zo’n programma dan gewoon weigeren? Ja, die financiële luxe heeft ze, vertelt de presentatrice in het tijdschrift. “Ja hoor, ik heb gewoon gezegd: ‘Je kan het uit mijn contract halen en dat deel van mijn salaris terugnemen’.”

Nu weet Olcay zeker dat ze Shownieuws niet meer hoeft te doen. “Nee, dat paste totaal niet bij mij. RTL Boulevard en Shownieuws zijn twee totaal verschillende werelden. Bij Boulevard maakte ik mijn eigen items als reporter, over onderwerpen die mij interesseerden. Bij Shownieuws sta je gewoon achter de desk over een onderwerp mee te praten.”

Praten met Erland

Op dit moment is Olcay op de buis met Gestalkt, maar echt succesvol is haar transfer van RTL naar SBS vooralsnog niet. “Ik heb afgelopen week een gesprek gehad met Erland Galjaard en hem gezegd dat hij ook met entertainment aan mij mag denken.”

Gestalkt vindt ze een leuke uitdaging, maar ze wil dóór. “Ik heb jarenlang in het hokje van mode, glitter, glamour, entertainment en oppervlakkigheid gezeten. Daar wilde ik graag uit, want dat was naar mijn idee niet echt wie ik was. Dat is gelukt en dat is ontzettend fijn. Maar ik zou niet de rest van mijn leven alleen maar stalkers willen confronteren.”

Sticker

Olcay hoopt dat ze door kan groeien bij Talpa. “Een combinatie met de lichtere kant van het leven zou voor mij ideaal zijn. Alleen hebben we in Nederland de neiging om snel een sticker op iemand te plakken.”

Het Grazia-interview met Olcay Gulsen kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen