NOS-baas Marcel Gelauff in paniek: wie is de Mol op de redactievloer?

NOS-baas Marcel Gelauff is behoorlijk over de zeik. Er loopt op de redactievloer iemand rond die interne mails lekt aan GeenStijl en dat is hij goed zat. “Dit is niet aanvaardbaar”, briest hij.

Marcel Gelauff © NOS

Er was vorige week behoorlijk wat ophef rondom NOS-verslaggever Martijn van der Z., omdat hij op sociale media wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag jegens jonge jongens. Hij staat bij de Fontys Hogeschool in Tilburg zelfs op de zwarte lijst vanwege een ‘incident’ tijdens een introductiekamp van de journalistiekopleiding.

Herrie bij de NOS

Binnen de NOS is er heel wat te doen om deze beschuldigingen. Een samenvatting van een vergadering hierover en een interne mail lekten vorige week uit via GeenStijl. Daarin wordt ook duidelijk dat NOS-medewerkers zich afvragen of de hoofdredactie al langer wist van het vermeende wangedrag van Martijn.

“Wist de NOS al voor gisteren van de verhalen op en rond de opleiding journalistiek in Tilburg, wordt gevraagd. Het antwoord daarop is nee. Na het interne ‘statement’ van de school gisteren hebben we contact gezocht met de directie”, is te lezen in het NOS-verslag.

Woede om lekken aan GeenStijl

NOS-baas Marcel Gelauff is woest om het uitlekken van die samenvatting en e-mail, laat hij weten in een andere e-mail, die ook is uitgelekt via GeenStijl. “Het is pijnlijk, ongelooflijk en ook confronterend dat er blijkbaar iemand is die interne gesprekken (die we altijd open en veilig moeten kunnen voeren en onderling delen) op deze manier aantast”, briest hij.

Het is volgens Marcel ‘niet aanvaardbaar’. “We zullen later bekijken hoe we hier mee om willen gaan en het er op dit moment bij laten. Fijne avond in elk geval.”

Veelzeggen

GeenStijl vindt het veelzeggend dat de NOS zich hier zo druk over maakt. De site vindt het eerder pijnlijk dat er iemand bij de NOS rondloopt die ‘al jarenlang op een dusdanig vervelende manier met jonge jongens omgaat dat collega’s er onderling over spraken en dat daar in al die jaren niets tegen is gedaan door de hoofdredactie’.

“Wij weten het niet hoor, maar wij zouden dus denken dat een hoofdredacteur die oprecht bezorgd is over de veiligheid van zijn eigen medewerkers er vooral van schrikt dat hij wellicht jarenlang heeft weggekeken bij seksueel grensoverschrijdend gedrag van een collega, en niet van een samenvatting van een gesprek op GeenStijl.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Iemand op de NOS-nieuwsvloer lekt naar GeenStijl. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen