Frits Huffnagel ontploft in Shownieuws over klagende horeca

Frits Huffnagel wordt helemaal gek van de klagende horeca. Nu de terrassen open mogen, zijn ze nóg niet tevreden, briest de VVD-prominent in Shownieuws. “Gewoon om zes uur van het terras af!”

Guido den Aantrekker en Frits Huffnagel © Shownieuws

Al een jaar lang hebben RTL Boulevard en Shownieuws ongeveer om de week een item waarin bekende horeca-ondernemers als Cas Jansen, Herman den Blijker en Géza Weisz hun beklag doen. Hun sector wordt dan ook zwaar getroffen. Gelukkig mogen de terrassen volgende week open, al is het maar tot 18.00 uur.

‘Het is nooit goed!’

Het is niet genoeg, klagen horeca-ondernemers, en dat begrijpt Story-baas Guido den Aantrekker maar al te goed. “Ik vind het krankzinnig”, zei hij gisteren in de vroege editie van Shownieuws. Hij kreeg bijval van collega Dyantha Brooks, die verwacht dat mensen ’s avonds alsnog bij elkaar komen, maar dan in een privé-omgeving.

Wat een onzin, riep Frits Huffnagel boos uit. “Ach, wel nee. Het is nooit goed natuurlijk, hè? Ik snap deze restauranthouders natuurlijk heel goed: ze hebben restaurants en willen gasten hebben voor eten en nu gaan de terrassen open tot zes uur. Het gaat stapje voor stapje en je kunt niet alles tegelijkertijd open gooien.”

‘Randstedelijk gedrag’

“Ja, maar Frits, als die avondklok eraf gaat, waarom zou zo’n terras dan niet gewoon langer open kunnen?”, vroeg Guido zich af. Frits: “Omdat mensen dan naar huis gaan. Dat is het idee.”

Nou, dat lijkt Dyantha niet van plan. “Maar Frits, ik woon in Amsterdam, jij zegt dat de mensen naar huis gaan, maar denk jij dat als mensen lekker een drankje hebben gehad en het gezellig hebben gehad, dat ze zeggen: joe, ik ga naar huis? Of gaan ze dan misschien samen nog ergens in de tuin of thuis staan zitten? Is het niet heel onhandig?”

Frits: “Dat denk ik niet. Er wonen ook heel veel mensen niet in Amsterdam, hè? Die hebben niet dat randstedelijke gedrag.”

‘Je steunt jouw vriendje Rutte!’

Frits: “Luister, we kunnen met z’n allen ongelooflijk lopen klagen, maar als we alles in een keer opengooien en daarna blijkt dat het niet goed is… Laten we alsjeblieft blij zijn met deze eerste stappen. Ik zit er echt enorm op te wachten en ik ga om zes uur wel van dat terras af.”

Dyantha deelde daarop een flinke steek onder water uit. “En jij wil ook jouw vriend Rutte niet afvallen.”

Frits: “Nou, die zit in een positie dat hij elke keer weer moet beslissen. Het is allemaal leuk en aardig dat de horeca klaagt over dat het niet genoeg is, maar ik weet niet of je vrienden hebt die in de zorg werken?”

Dyantha: “Mijn moeder zelfs.”

‘Krankzinnig!’

Frits: “Of familieleden die te maken hebben gehad met mensen die op de ic liggen en er niet levend van af zijn gekomen, maar het is allemaal afwegen jongens. Het gaat niet alleen over onze gezelligheid op een terras.”

Guido: “Je kunt met honderden mensen in een supermarkt, maar je mag maar met twaalf mensen op een terras. Het is krankzinnig!”

Frits: “Het is helemaal niet de bedoeling dat je met honderden mensen in de supermarkt bent.” Guido: “Het gebeurt, Frits! Kom jij wel eens in de supermarkt?” Frits: “Daar moet dan op worden gecontroleerd.”

‘We komen er niet uit!’

Frits: “Ik probeer alleen een beetje evenwicht te brengen in de discussie. Je kunt niet alleen maar luisteren naar mensen die zeggen dat ze het terras veel langer open willen, want je moet kijken naar het totaal.”

Guido: “We gaan hier niet uitkomen aan deze tafel.” Dyantha: “Zeker niet.”

’s Avonds zat Frits ook in de late editie van Shownieuws, maar toen hield hij zich heel erg op de vlakte over dit onderwerp. De reden daarvan is onduidelijk. Wel zat Herman den Blijker (twee meter lang en 130 kilo) aan de andere kant van de tafel.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

In wiens kamp zit u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen