Jort Kelder vindt Rutte-vriendschap geen bezwaar voor presentatie Op1

Jort Kelder vindt zijn vriendschap met minister-president Mark Rutte helemaal geen bezwaar voor de presentatie van Op1. De kritiek dat het niet samen kan is onzin, zegt de presentator in het AD.

Jort Kelder © Op1

Er is steeds meer te doen over talkshowpresentatoren met een uitdrukkelijke mening. Na het gedoe rondom Fidan Ekiz en haar houding in De Vooravond, was er vorige week controverse rondom Op1-talent Talitha Muusse. Haar protest tegen Mark Rutte heeft geleid tot haar vertrek bij de talkshow.

‘Wat een onzin!’

Maar kan Jort dan wel? Hij onderhoudt een innige vriendschap met de demissionair premier. “Kijk nou even hoe ik vorige week donderdagavond de val van Rutte heb verslagen. Het is geen geheim dat ik een goede vriend van de premier ben. Is daar een uitzending gemaakt, vanuit de presentatie, waarbij je kunt zeggen: hier is geen journalistiek bedreven?”

Dat verwijt kun je hem niet maken, zegt Jort in het AD. “Ik ben een principieel zwevende kiezer. Ben nog nooit lid geweest van enige partij, maar omdat Rutte ken, mag ik dan Op1 niet presenteren? Wat een onzin, zeg.”

Eva Jinek

Het is volgens Jort altijd zo dat journalisten en politici dicht op elkaar zitten. “Onvermijdelijk, maar ook onbelangrijk: je doet gewoon je werk en stelt de lastige vragen, period. Natuurlijk heb ik, zeker als ik naar Eva Jinek kijk, nog veel te leren, maar de intentie is puur journalistiek.”

Hij maakt zich er maar niet te druk om. “Mensen zien wat ze willen zien. Op het moment dat Thierry Baudet aan tafel zit, vinden aanhangers dat ik hem niet uit laat praten en zeggen tegenstanders: je laat hem wegkomen.”

AD

Het AD-artikel ‘Een presentator hoeft geen grijze muis te zijn’ kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jort Kelder objectief genoeg voor de presentatie van Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen