Vrolijke Hugo de Jonge in rubriek Jaïr wekt woede op: ‘Dit is stuitend!’

Het vrolijke optreden van Hugo de Jonge in de rubriek van Jaïr Ferwerda wekte gisteren ergernis op bij Beau-tafelgast Stefan de Vries, voormalig Frankrijk-correspondent. “Dit is stuitend!”

Hugo de Jonge © Beau

Jaïr Ferwerda ging gisteren op werkbezoek met minister Hugo de Jonge bij de rioolwaterzuivering in Leiden, waar onderzoek wordt gedaan naar virusdeeltjes in het water. Het stonk daar nogal. “Ik zou even een ander jasje aandoen met die lucht hier”, zei Jaïr toen Hugo uiteindelijk naar zijn volgende afspraak ging. Hij: “Op tv merk je er niks van toch?”

Kritiek op Hugo

Tijdens het werkbezoek confronteerde Jaïr de zorgminister ook met het trage vaccinatietempo in Nederland. De ambitie om voor juli iedereen geprikt te hebben lijkt onhaalbaar, merkte Jaïr op. “Dan heb ik even uitgerekend: dan moet je vanaf volgende week elke week een miljoen prikken zetten, want anders red je het niet.”

Hugo daarop: “We krijgen gewoon de leveringen binnen de komende tijd en die gaan geweldig omhoog.” Dat er volgens ic-opperhoofd Diederik Gommers een gevoel van urgentie ontbreekt bij Hugo, slaat hij in de wind: “Nee, eerlijk gezegd vind ik het ook een beetje aanmatigend. Er wordt ongelooflijk hard gewerkt.”

‘Dit is stuitend!’

Na afloop van Jaïrs item reageerde Frankrijk-correspondent Stefan de Vries zwaar geprikkeld aan tafel. “Redelijk stuitend hoor, vind ik het gedrag van deze minister, als je kijkt naar wat voor een waanzinnige miskleunen zijn in Nederland. Het is toch niet uit te leggen dat Nederland zó achterloopt in Europa met het vaccineren en dan gaat deze minister een beetje grapjes maken op de televisie. Ik vind het stuitend.”

Gastheer Beau van Erven Dorens sprong in de bres voor Hugo: “Ja, maar daar wordt hij ook wel een beetje toe verleid. Je moet ook wel rap van de tong gesneden zijn als je Jaïr Ferwerda tegenover je hebt.”

Kop van Jut

De huidige situatie is helemaal niet om te lachen, vindt Stefan. “Natuurlijk, maar hij zegt: ‘Er wordt heel hard gewerkt’, maar kennelijk niet hard genoeg. Deze man laat echt een steekje vallen.”

Beau relativerend: “Je hebt nu gezien dat Rutte vijf of zes dagen de kop van Jut was en nu zijn we weer terug bij Hugo de Jonge. Iemand moet het doen.”

Fragment

Hugo en Jaïr op pad:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Aan wie ergert u zich meer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen