Hans Klok vindt André Hazes jr. heel publiciteitsge*l: ‘Hij telt covers’

Topillusionist Hans Klok vindt volkszanger André Hazes jr. een heel publiciteitsge*le jongen. Hij telt de covers van de roddelbladen die hij siert, roept de goochelaar in de podcastserie PodBast.

Hans Klok © YouTube

Hans is zelf niet zo goed in het aandacht genereren voor zichzelf. Nu hij een tv-carrière aan het opstarten is, probeert hij zichzelf te profileren op social media, maar dat komt allemaal niet zo uit de verf. Hij houdt niet van de hedendaagse Instagram-cultuur, bekent hij in de nieuwste aflevering van de PodBast.

‘André is publiciteitsge*l’

Het is een oppervlakkige tijd, vindt Hans. “We leven in een tijd waarin we allemaal zo met de buitenkant bezig zijn. We zijn alleen maar bezig dat een ander ziet dat ik een cappuccino drink in het Amstel Hotel. Dat is dan zó belangrijk.”

Zelf treedt hij niet zo graag op de voorgrond. “Ik heb dat minder dan Gerard Joling. Ik heb niet het hoogste woord op een verjaardag. Ik vind het heel leuk om op te treden, maar ik ben niet zo publiciteitsge*l als André Hazes jr. Hij telt volgens mij wel echt de covers. Die leven daar ook helemaal voor.”

‘Ik zou dat niet doen’

De Hazesjes zijn constant in het nieuws met allemaal ellende over hun privéleven. Hans wordt er een beetje moe van. “Ook dat privéleven is één drama en het wordt met íedereen gedeeld, weet je. Dat zou ik niet zo snel doen, maar het is ook een volkszanger. Het volk wil dat ook.”

Hans: “Ik vind het fantastisch hoe André Hazes zijn carrière neer heeft gezet, hoor, geweldig gedaan. Hij zegt het ook heel eerlijk: ‘Als ik geen aandacht krijg, dan zorg ik dat ik de aandacht krijg.’ Dat vind ik wel weer heel eerlijk.”

Imago

Geldt dat ook niet voor Hans zelf? “Dat vind ik niet zo. Het is meer van: ik ben heel ver gekomen en nu ga ik door ook. Ik heb in heel veel landen nog niet opgetreden en wil nog veel veroveren.”

Hans wijst erop dat het hem vooral om het ambacht gaat. “Ik zou niet een artiest willen zijn dat het alleen maar image is en dat je eigenlijk niets kan. Jeroen van der Boom kan bijvoorbeeld echt heel goed pianospelen. Als hij een liedje hoort, kan hij het gelijk spelen. Hij kan goed zingen en is een entertainer.”

Britney Spears

Wat is een voorbeeld van een artiest die alleen leeft op zijn of haar imago? Britney Spears, zegt Hans. “Als je Britney Spears bij een piano neerzet, dan komt er niet veel uit haar strot. Ze is natuurlijk niet zo’n goede zangeres, maar bij haar gaat alles om het image. Dat lijkt me dan frustrerend.”

PodBast

De nieuwste aflevering van de PodBast kunt u hier beluisteren en onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen