Gordon baalt van rumoer over zijn alcoholgebruik: ‘Zoveel ophef’

Gordon vindt het vervelend dat er vorige maand zoveel ophef is ontstaan over het feit dat hij weer alcohol gebruikt. Die bemoeizucht is niet welkom. “Ik ben oud en wijs genoeg”, zegt hij.

Gordon © RTL

SBS 6-ster Gordon liet zich in 2019 opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika vanwege een drank- en drugsprobleem. Hij vertelde een maand geleden dat hij inmiddels wel weer gewoon drinkt en vervolgens kreeg hij gelijk Patty Brard over zich heen en in Story sloegen vorige week twee verslavingsdeskundigen alarm.

Stront aan de knikker

Dick Trubendorffer, oprichter van verslavingsinstelling Trubendorffer, laakt Gordons hereniging met de Gall & Gall. “Hij weet nu zelf ook wel dat er stront aan de knikker is. Er is niet één zelfhulpgroep die zegt: Neem gerust af en toe een drankje. Het toegangsbeleid van die groepen is dat je het verlangen hebt om te stoppen.”

En Patty Brard was op een persoonlijk niveau teleurgesteld in haar tv-collega. “Ik vind het dus heel erg jammer als hij zegt: ‘Clean, dan heb ik het over drugs’. Ik denk dat alcohol nog een groter probleem is in onze samenleving dan drugs.”

Gordon hekelt ophef

Zwaar overdreven allemaal, vindt Gordon. Hij zegt deze week in de nieuwste Story: “Ik heb gezegd dat ik zo nu en dan weer een wijntje drink. Maar eigenlijk ben ik gewoon lekker clean. Dat ik af en toe een wijntje neem, heeft weer zoveel ophef veroorzaakt. Als ik een glas rode wijn drink, doe ik daar een hele avond over.”

Toch waakt Gordon wel voor een eventuele terugval, al heeft hij die al wel ingecalculeerd. “Een verslaving blijft je altijd achtervolgen. Dat geldt ook voor mij. Er komt echt nog wel een terugval. Vorig jaar heb ik er twee gehad, wat ik erg jammer vond, want ik was zo goed bezig. Maar door de coronacrisis ben ik teruggevallen.”

Terug naar de AA

Gelukkig kan Gordon nu weer terecht bij de Anonieme Alcoholisten. “Nu ga ik weer om de week naar een bijeenkomst Van de AA. Ik probeer op het rechte pad te blijven. Niemand heeft zich zorgen te maken. Ik ben oud en wijs genoeg.”

In de zomer brengt GRDN een eenmalig tijdschrift uit, waarin ook aandacht is voor gezondheid en verslaving.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Gordon leuk vinden als nieuwe presentator van Verslaafd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen