Patty Brard teleurgesteld in Gordon: ‘Dit vind ik dus heel jammer’

Patty Brard vindt het ongelooflijk jammer dat Gordon weer is begonnen met het drinken van alcohol. Ze begrijpt niet waarom haar SBS 6-collega daar zo ongelooflijk luchtig over doet.

Patty Brard en Gordon © William Rutten

Gordon doet de onthulling in de nieuwste aflevering van zijn smeuïge podcast De GorDonDiablo Show. “Vanaf 1 januari ben ik weer clean, ja”, zegt hij daarin. Zijn gast Dennis Schouten vervolgens: “Geen druppel alcohol?” Gordon: “Nou wijntje, wijntje, wijntje.” Dennis: “Maar dat is toch niet clean?” Gordon: “Bij clean heb ik het meer over drugs hè?”

Heel erg jammer

Het is voor Patty lastig om dit aan te horen. Ze waren begin vorig jaar nog te zien met het programma ‘Gordon en Patty op zoek naar de eeuwige jeugd’, waarvoor ze zes weken lang de wereld over reisden om onderzoek te doen naar gezond leven.

“Ik vind het dus heel erg jammer als hij zegt: ‘Clean, dan heb ik het over drugs’. Ik denk dat alcohol nog een groter probleem is in onze samenleving dan drugs”, aldus Patty gisterenavond in Shownieuws.

‘Het doet me pijn’

Evert Santegoeds: “Je hebt hem van heel nabij meegemaakt in de periode dat het zo goed ging.”

Patty: “Ja, en daarom vind ik het ook heel erg jammer om dit zo te horen. Hij zegt: ‘Wijntje, wijntje’, en doet er een beetje luchtig over, terwijl wij natuurlijk wel de wereld rondgereisd zijn en hebben geprobeerd om ons ook van dat eerste wijntje af te houden. Het doet me bijna pijn om te zien dat hij daar zo luchtig over doet.”

Alarmbellen

Patty houdt er rekening mee dat dit uit de hand kan lopen. “Ik weet uit ervaring – en daar ben ik heel eerlijk in – dat het begint bij één wijntje, dan is het een fles wijntje, dan ben je mevrouw wijntje en voor je het weet is het een lijntje.”

Ronald Molendijk: “Gaat bij jou dan nu een soort alarmbel af?”

Patty: “Ja, ik wil daar wel een keer even met hem over praten van de week. Ik heb niet gehoord in de afgelopen weken in de privégesprekken dat dit er weer zo ingesneakt is. Ik vind het gewoon heel jammer, want je doet het gewoon met je hele hebben en houden en alles wat je in je hebt. Hou ermee op en hou er dan ook goed mee op.”

Wim Kieft

Presentatrice Tooske Ragas: “Ik moet gelijk aan Wim Kieft denken.”

Evert: “Nou ja, die ging ook van kwaad tot erger weer en dat was omdat hij wat te vieren heeft, omdat zijn boek zo’n succes was. Het tweede boek gaat eigenlijk over de terugval. Gordon zet niet de poorten naar de hel weer open, maar zet hem al wel een beetje op een kiertje. Van het een komt het ander en het maakt meer kapot dan je lief is. Dat weet hij.”

Patty: “Als je er nu zo luchtig over praat, dan denk ik: het is geen luchtig probleem, want als je zo desperaat naar die huisjes grijpt tijdens de lockdown, heb je echt wel een probleem.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen