Gevallen tv-ster Jörgen Raymann heeft nu een gewone baan

De gevallen tv-ster Jörgen Raymann heeft zijn Hilversumse carrière definitief aan de wilgen gehangen. Hij is tevreden met de ‘gewone’ baan die hij nu heeft bij een adviesbureau, vertelt hij aan RAStv.

Jörgen Raymann © YouTube

Jörgen Raymann verloor in 2015 zijn tv-werk bij de NPO, terwijl hij een dure levensstijl had waarbij hij voor duizenden euro’s per dag winkelde en rondreed in een extreem dure Porsche. Tot overmaat van ramp sloot hij een flinke lening af voor een investering, maar dat liep niet goed af. “Ineens, bam, stond ik een half miljoen euro in de min.”

Jörgen werkt nu 9 to 5

De gevallen NPO-ster heeft heel pittige jaren achter de rug. “Ik heb in 2016 een behoorlijke financiële klap gekregen: mijn programma was gestopt en ik zag alles onder me wegvallen. In 2019 ging het echt weer goed en 2020 zou het jaar worden dat ik eigenlijk alles zou afronden en dat ik financieel weer boven jan zou komen en toen kwam tante corona.”

Door corona viel alles wéér helemaal weg, aldus Jörgen. “Ik raakte in een maand tijd 80 procent van mijn jaarsalaris kwijt. Toen moest ik mezelf opnieuw gaan ontdekken. Nu ben ik weg uit de media, weg van televisie en ik werk gewoon 9 to 5 bij een consultancy firm, maar ik ben heel gelukkig. Ik heb mijn balans gevonden en we zijn weer lekker aan het bouwen.”

Tv-teloorgang

Had Jörgen zich niet iets meer moeten vernieuwen op televisie? Dat deed hij ook, legt hij uit. In zijn laatste show Baas Raymann werkte hij met jonge talenten. Maar, zegt hij: “Als je dan geprogrammeerd wordt tegenover The Voice met een heel nieuw programma op vrijdagavond, dan ben je kansloos.”

“Ik was daar heel lang boos over, maar ik heb zo veel dingen die goed gaan in mijn leven, dus ik ben er eigenlijk een beetje dankbaar voor dat het toen is gebeurd. Anders zat ik misschien nog in hetzelfde stramien en nu heb ik gewoon een paar jaar heel goed mezelf leren kennen. Ik ben nu ook tevredener met de mens die ik nu ben.”

Porsche

Het ergst van alles vond Jörgen nog dat hij zijn peperdure Porsche moest verkopen. “Als het geld tegen de plinten klotst, dan doe je ook alles maar. Op je dan op het punt komt dat je denkt: sh*t ik moet het met minder gaan doen, dan denk je ook: waaróm geef je zoveel geld uit?”

“Het is belachelijk, maar als ik die auto één keer naar de service bracht, dan kan de gemiddelde Nederlander daar vier maanden huur van betalen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig?”

Interview

Het hele interview met Jörgen Raymann kunt u bekijken in het online programma RAStv:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

NPO-sterren die rondrijden in bloeddure Porsches. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen