‘Sha-la-Sieneke flopte op Eurovisie Songfestival vanwege neporgel’

Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, denkt dat Sieneke Peeters in 2010 zo enorm is geflopt op het Eurovisie Songfestival omdat ze daar optrad met een neporgel.

Sieneke Peeters © YouTube

Sieneke stond op het Eurovisie-podium met het buitengewoon kneuterige liedje Ik ben verliefd (sha-la-lie). Het was een van de laatste Nederlandse inzendingen in de ‘oude stijl’. Pas in 2013 werd er met Anouk aan het roer een kwaliteitsslag gemaakt bij het Eurovisie-team van de AvroTros.

Neporgel

Maar hoe kan het nou toch dat bijna niemand in Europa op Sieneke stemde? “De uitvoering kon beter”, klaagt Pierre Kartner, de schrijver van haar liedje, in de VARAgids. “Het orgel had een écht Amsterdams orgel moeten zijn. Met een orgeldraaier erbij en dan Sieneke in klederdracht, met een kar vol kaas op de bühne.”

Op die manier laat je het ouderwetse Nederland zien in vol ornaat, aldus Pierre. “Die lijn helemaal doortrekken, want dat is toch Nederland!”

Tweede misser

Omdat een écht orgel te zwaar was voor het glazen Eurovisie-podium, besloot de AvroTros om een neporgel te sturen. Daardoor miste je toch het authentieke gevoel, denkt Pierre.

Welke misser is er nog meer gemaakt? “Ze hadden mij ook achter de piano kunnen zetten; ze kennen me allemaal van de Smurfen. Vroeger stond ‘De vader’ nog wel eens op de cover van de VARAgids. Nu niet.”

Sha-la-lie

Wel staat Pierre nog steeds achter zijn liedje. Sterker nog: hij vindt het jammer dat alles door Anouk zo is veranderd. “Ik vind het jammer dat we qua keuze steeds verder afdrijven van die sfeer. Mensen willen vermaakt worden. Als in een circus, het moet een feest zijn. Waarom nou niet ‘Sha-la-lie’?”

Nou, daarom niet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u ook dat Sieneke flopte door het neporgel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen