Rutger Castricum wil in Op1, geen fan van huidige presentatieduo’s

Rutger Castricum zou graag een van de presentatoren worden van Op1. Toch haalt hij keihard uit naar Bert Huisjes, de eindverantwoordelijke van de talkshow, én naar de huidige duo’s.

Rutger Castricum © Wessel de Groot

Vlak voor de start van Op1 was Rutger in de race om een van de presentatoren te worden. Hij zou dan een duo vormen met een nog te bepalen presentator van een andere omroep. “Opeens moesten het koppeltjes worden van één omroep. Toen had ik het meteen moeilijk, want wij hadden binnen PowNed niet iemand met wie ik kon presenteren”, vertelt hij aan het AD.

Rutger loopt Op1 mis

Daardoor is Rutger gesneuveld als Op1-host. “Als het oorspronkelijke idee met gemixte presentatoren was doorgezet, had ik er zeker bij gezeten. Jeroen Pauw zei ook: dit moet je doen, dit is je kans. Ik had het ook leuk gevonden en was ook wel teleurgesteld dat het niet doorging.”

Rutger werd vervolgens de kans geboden om alsnog een co-host naar voren te schuiven, van een andere omroep of eventueel omroeploos. Hij koos voor Wilfried de Jong. “Die wilde wel, maar dat kon ook niet. Het moest mannetje/vrouwtje zijn.”

Sneer naar Op1-duo’s

Hoewel Rutger dus graag alsnog binnenkomt bij Op1, haalt hij wel uit naar de huidige presentatieduo’s. Die zijn volgens hem niet allemaal even sterk. “Er zitten er genoeg van wie ik denk, hmmm”, zegt hij. “Zitten die wel op hun plek? Dat kan dus ook gebeuren.”

Ook Bert Huisjes, de eindverantwoordelijke van Op1, krijgt een veeg uit de pan. Zijn omroep WNL slaat volgens Rutger de plank mis. “Dat etaleert zich als een rechtse omroep, maar tegelijk hoor ik hoofdredacteur Bert Huisjes op de radio zeggen dat Jort Kelder geen kritische vragen mocht stellen aan Baudet. Dat is niet mijn smaak.”

Niet serieus

Bert neemt zijn vak niet serieus, vindt Rutger. “Ik vind dat je je vak niet serieus neemt als je als rechtse omroep rechtse politici niet kritisch bevraagt en linkse juist heel hard aanpakt. Bij PowNews maakten we geen onderscheid. Stel dat ik rechts stem, dan mag je dat toch nooit terugzien in mijn werk?”

“Ik vind dat nu wel eens verkeerd gaan. Kijk naar WNL.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen