Albert Verlinde vindt Roxeanne Hazes zeiksnor, AvroTros buigt

Albert Verlinde vindt het heel erg flauw dat Roxeanne Hazes heeft geklaagd over privébeelden in de nieuwe docuserie over haar vader. Ondertussen buigt AvroTros voor de zangeres.

Roxeanne Hazes en Albert Verlinde © NPO, Shownieuws

De AvroTros begon gisteren met een vierdelige documentaireserie over muzieklegende André Hazes. Het project heeft de zegen van weduwe Rachel Hazes, maar dochter Roxeanne – die overhoop ligt met haar moeder – is minder enthousiast. Ze vindt het vooral kwalijk dat door haar gefilmde privébeelden zijn gebruikt, omdat ze daar bezwaar tegen heeft gemaakt.

AvroTros buigt, Albert kritisch

Roxeanne trad er gisteren mee naar buiten en wordt gesteund door enorm veel BN’ers. De AvroTros buigt nu en haalt de privébeelden uit de intro van de documentaireserie. De beelden zullen ook niet in de resterende afleveringen te zien zijn. “We zoeken nogmaals contact met het management van Roxeanne”, aldus de omroep tegen NU.nl.

Ondertussen uit Albert Verlinde felle kritiek op Roxeanne. Hij vindt dit ‘ontzettend triest’. “Die emotie begrijp ik, maar het werpt weer zo’n smet op op zich een mooie serie die jouw vader eert. Dan denk ik: praat het uit met je moeder, gooi het niet in die publiciteit en laat dit nou de triomf zijn van Hazes die niet vergeten is. Gun die vader het podium.”

Discussie in Shownieuws

Tooske Ragas is het niet eens met Albert, liet ze hem gisteren weten in Shownieuws. “Ja, maar ze heeft van tevoren gevraagd: ‘Doe dit alsjeblieft niet’, en dan gebeurt het toch. Dan kun je wel weer naar je moeder gaan, maar…”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Ja, maar het belang van het erfgoed van Hazes is natuurlijk ook een stuk groter. Helemaal als je bent opgegroeid in die familie en er ook heel veel aan te danken hebt, hè? Het is een beetje geven en nemen denk ik.”

‘Oprecht jammer’

Marije Knevel: “Ja, maar ze heeft wel specifiek aangegeven – ook bij de NPO – dat ze deze beelden niet wilde.”

Guido: “Ja, maar misschien gaat zij daar niet helemaal honderd procent over.”

Marije: “Ja, maar als het haar eigen beelden zijn?”

Albert: “Ja, maar je bent 13 of 12 als je deze beelden draait, snap je? Ik vind het oprecht jammer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen