Connie en Patty krijgen veeg uit de pan na ozongas in anus

Nederdiva’s Connie Witteman en Patty Brard krijgen een flinke veeg uit de pan van de vereniging die tegen kwakzalvers strijdt. De organisatie hekelt dat Connie ozongas in de anus van haar hond spuit.

Connie Witteman en Patty Brard © RTL, SBS

De hond van Connie lag laatst helemaal op apegapen en toen raadde Patty haar medediva aan om het beest te onderwerpen aan ozontherapie. Dit kan volgens Natuurlijk Gezonde Dieren helpen bij onder meer tumoren, hartziekten en chronische pijn. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht Connie.

Ozongas in anus

De volgers van granfluencer Connie konden uitgebreid meekijken hoe haar dier Rocco allemaal ozongas in zijn anus gespoten kreeg, alsof hij een soort omgekeerde wind incasseerde. “Dat doen we dus iedere dag”, riep ze op de achtergrond.

De Story heeft verhaal gehaald bij de Vereniging tegen de Kwakzalverij en een van de bestuursleden, dierenarts Sjeng Lumeij, is er dus echt helemaal verbolgen over. “Laat je niet besodemieteren! Dit is kwakzalverij. Dat zou ik antwoorden als iemand mij iets vraagt over ozontherapie”, roept hij.

Kwakvereniging boos

De wetenschappelijke onderbouwing van Sjengs verhaal kunt u lezen in de Story, maar het komt er volgens hem op neer dat het ‘gebakken lucht’ is en dat dieren zelfs schade kunnen ondervinden van ozongas. Eén van de bijwerkingen is namelijk een embolie, zegt de arts.

Dat is raar, want de hond van Connie huppelt weer als nooit tevoren. Dierendokter Sjeng: “Wanneer je ziet dat je hond opknapt zijn sommigen geneigd om dat te beschouwen als teken van effectiviteit. Maar dat is een omdraaiing van de feiten: het dier is genezen na het ondergaan van de therapie en niet noodzakelijkerwijs door de therapie.”

Lariekoek

Het is gewoon enorme lariekoek, briest Sjeng. “Bekende Nederlanders kunnen reclame maken, maar dat wil nog niet zeggen dat het effectief is.”

Sjeng roept de diva’s op om direct te stoppen met het propageren van alternatieve geneeswijzen. Hij vreest dat hun volgers straks geneigd zijn om helemaal niet meer naar de reguliere arts te gaan en direct het alternatieve circuit in te duiken. “Zo loop je de kans op een verkeerde diagnose of zelfs het risico dat je geen diagnose krijgt.”

Connie boos

Connie kreeg onlangs al lucht van het onderzoek van Story en reageerde uitermate kritisch. “Het is toch eigenlijk niet te geloven dat ze nu die ozontherapie willen gaan bestrijden? We hebben toch echt met z’n allen kunnen zien wat dit heeft gedaan! Onverteerbaar toch? Ze willen gewoon ons lekker dom houden en… vooral niet verder kijken.”

Patty, die vorige week overigens ietwat merkwaardige lippenstift op had in Shownieuws – het leek een beetje alsof ze haar foundation voor het gemak ook maar op de lippen had gesmeerd -, steunt Connie volledig. “Ik neem zelf maandelijks een infuus met supplementen en ozon en vaar daar wel bij!”

Instagram

Powervrouw Connie en haar ozonhond:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaan Connie en Patty te ver met hun ozonpromotie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen