Op1 reageert vrij pijnlijk op open sollicitatie Catherine Keyl

De talkshow Op1 zit niet bepaald te wachten op de open sollicitatie van oudgediende Catherine Keyl. De 74-jarige televisielegende heeft haar afwijzing live op de radio geïncasseerd.

Catherine Keyl © NPO

Ondanks al haar ervaring moet Catherine Keyl tegenwoordig genoegen nemen met de bijrol van sidekick in de slecht bekeken 5 Uur Show op SBS 6. Haar ambities reiken echter verder. Zo maakt ze er geen geheim van dat ze graag een van de presentatoren van Op1 wordt, het liefst met ‘leukerdje‘ Hugo Logtenberg aan haar zijde.

Hoge pet

Catherine heeft nu live op de radio haar afwijzing geïncasseerd. Ze zat dit weekend in BNR’s The Friday Move in de studio met Op1-opperhoofd Bert Huisjes, de hoofdredacteur van Omroep WNL. Hij gaf aan dat Catherine weliswaar geschikt zou zijn als Op1-presentator, maar dat hij haar toch niet wil hebben.

Aanvankelijk is Bert complimenteus: “Het is een vakvrouw en iemand die door sommige mensen verkeerd wordt geïnterpreteerd. Ze heeft een waanzinnige carrière als tv-verslaggever en heeft natuurlijk de meest succesvolle talkshow ooit gemaakt. Ze heeft ontzettend veel taboes in Nederland doorbroken, dus ik heb een heel hoge pet van Catherine op.”

‘Wil je haar hebben?’

Presentator Wilfred Genee: “Zou ze het nog steeds kunnen, denk jij?”

Bert: “Oh, absoluut.”

Wilfred: “Zou je haar willen hebben?”

Bert: “Ehhh. Nou, eigenlijk moet ik wel zoeken naar een generatie next, moet ik eerlijk zeggen, maar eerlijk gezegd heb ik ook wel iemand bij ons werken die best wel wat Catherine-gen in zich heeft.”

Catherine zelf: “En dat is?”

Bert: “Maaike Timmerman.”

Maaike nieuwe Keyl

Maaike Timmerman? Dat doet zowel bij Catherine Keyl als Wilfred Genee geen belletje rinkelen. Bert: “Je moet maar eens kijken. Dat is de presentatrice die destijds Kuzu heel goed van repliek diende en die laatst Thierry Baudet aan het huilen kreeg in de uitzending. Kun je dat herinneren? Oké, jullie kijken niet elke dag.”

En wie springt er volgens Bert met kop en schouders bovenuit bij Op1? “Welmoed Sijtsma springt erboven uit.”

Talitha Muusse

Er is veel gedoe over Talitha Muusse, die zonder enkele ervaring bij Op1 is beland. Bert: “Die moet het natuurlijk nog helemaal eigen maken. Die is echt met heel weinig bagage begonnen. Het is ook een vak van meters maken, kilometers maken. Dat het haar wordt gegund en dat ze het aandurf, vind ik ook wel weer stoer.”

Catherine: “Het is altijd goed als mensen een kans krijgen natuurlijk, maar of dat dan meteen bij het grootste programma moet op de Nederlandse buis is even de vraag.”

Bert: “Maar ze zit wel naast Sven Kockelmann, die natuurlijk gewoon gelouterd is. Meer ervaren krijg je ze bijna niet.”

Catherine baalt

Wel Talitha, geen Catherine dus. Jammer, want het lijkt Catherine hartstikke leuk. “Ja, het lijkt me best leuk ja. Eén keer in de week lijkt me heerlijk. Ik had elke dag shows en dat vond ik veel te zwaar.”

Wilfred: “En dan met een jong talent erbij.”

Bert: “Dat vind ik wel leuke combinaties. Zeer ervaren mensen met een jong talent ernaast werkt doorgaans best wel goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen