Bridget Maasland reageert op felle kritiek op ’te late’ condoleance

Bridget Maasland kreeg flink wat kritiek na het overlijden van Nathalie Hoop, de stiefmoeder van haar zoontje Mees. De presentatrice vertelt nu waarom ze zo laat reageerde op die verdrietige gebeurtenis.

Bridget Maasland © NPO

Nathalie, die jarenlang de vaste assistent was van Hans Klok, overleed in november aan de gevolgen van kanker. Hans heeft zich in de media meermaals geërgerd uitgelaten over de houding van Bridget, die zich volgens hem meedogenloos en ijskoud gedroeg tijdens haar lange ziekbed.

Hans Klok walgt van Bridget

Het heeft Hans’ beeld van Bridget voorgoed veranderd. “Bridget heeft nooit enig medeleven met Nathalie getoond en dat vind ik niet kunnen. Nee, ze heeft nooit gevraagd hoe het met haar gaat. Bridget en haar ex-man Pepijn waren al uit elkaar toen hij Nathalie ontmoette, maar toch blijft het een ding voor haar dat zij nu samen zijn”, zei hij eerder.

Bridget is volgens Hans zwaar verbitterd. “Als iemand de helft van de tijd voor je kind zorgt en diegene krijgt het slechte nieuws dat geen arts meer wat voor haar kan doen, dan moet je toch kunnen zeggen: ‘En nu is het klaar.'”

Late condoleances

Uiteindelijk overleed Nathalie afgelopen november. Hoewel het op sociale media condoleances regende, liet Bridget helemaal niets van zich horen, tot verbijstering van velen. Een ochtend later besloot ze op haar Instagram-pagina wel een nieuwe aflevering van Hotter Than My Daughter te promoten.

Het kwam Bridget op zó veel kritiek te staan, dat ze besloot om alle negatieve reacties op haar Instagram te verwijderen. Pas na de uitzending van Hotter Than My Daughter kwam ze alsnog met een ‘in memoriam’. Dat deed ze alleen vanwege de kritiek, meenden haar critici.

Bridget reageert

Nu, bijna een halfjaar later, reageert Bridget in De Telegraaf op de felle kritiek. “Ik reageerde niet op tijd, was de kritiek, maar ik was met Mees bezig. Ik heb er later een mooie post uit gedaan. Niet omdat het moest, maar omdat ik dat zelf wilde en Mees wilde laten weten dat ik er ook voor haar dochter zou zijn.”

Bridget bagatelliseert de felle kritiek die ze kreeg van buitenaf. “Het is natuurlijk maar een klein stukje van de mensheid dat dan anoniem achter een computer reageert.”

IJskoude imago

Het hielp Bridget in elk geval niet bij het afbreken van haar ijskoude imago. De presentatrice vindt het naar eigen zeggen verschrikkelijk dat mensen haar als een ijskonijn zien en ze probeert tegen dat beeld te vechten.

Haar vriendinnen vinden het volgens Bridget verschrikkelijk onrechtvaardig dat ze wordt gezien als een kil persoon. “Ik denk dat mijn vriendinnen bedoelen dat ik heel zorgzaam ben. Ik ben van de oplossingen, wil anderen altijd helpen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen