Astrid Joosten na storm van kritiek: ‘Ik kijk álle uitzendingen terug’

Astrid Joosten ligt door haar Op1-duoschap met Paul de Leeuw flink onder vuur. De kijkers willen geen tv-clown aan een talkshowtafel en ook Astrid wordt door die kritiek geraakt.

Paul de Leeuw en Astrid Joosten © Op1

Zelf neemt Astrid de presentatie van Op1 in elk geval uiterst serieus. Ze kijkt ook alle afleveringen terug die ze samen met Paul presenteert, in de hoop dat ze groeien in hun rol. “Ik ben mijn grootste criticus. Ik kijk minutieus naar het programma”, vertelt de presentatrice in de Margriet.

‘Ik leer nog steeds’

Als ze de aflevering terugkijkt, waar kijkt Astrid dan zoal naar? “Hoe is de vraagopbouw‚ waar laat ik voor mijn gevoel dingen liggen, hoe reageren Paul en ik op elkaar, wat doet de regie, hoeveel tijd besteden we aan een onderwerp? Ik leer nog steeds en zal niet snel denken: het is wel goed zo.”

Het gaat volgens Astrid ook steeds beter. “In het begin hadden we bijvoorbeeld moeite met het afronden van een gesprek. Dat wil je toch een beetje op een charmante manier doen, maar soms zit je zó in het gesprek, dat je ineens in je oortje de regisseur hoort roepen dat je moet afronden.”

Totaalplaatje

Het gaat haar overigens niet alleen om de inhoud; ook het plaatje moet er volgens Astrid leuk uitzien. “Kijk je ook nog hoe je haar zit en of dat watje aanhebt een beetje leuk staat?”, legt het tijdschrift haar voor.

Astrid: “Ja, Ook dat. Ik vind dat het totaalplaatje goed moet zijn. En dat heeft niks met ijdelheid te maken, maar met het feit dat ik het zelf ook fijn vind om naar een verzorgd iemand op televisie te kijken.”

Vorige week stelde het AD dat Astrid en Paul na de zomer niet terugkeren als Op1-duo.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen